Anul acesta, Jocurile Olimpice de Iarna vor avea loc in regiunea Soci din Rusia. Decizia a fost luata inca din anul 2007 pe data de 4 iulie cand Comitetul Olimpic international din Ciudad de Guatemala s-a intrunit pentru a 119-a oara. Aceasta este pentru prima data cand Jocurile Olimpice se desfasoara in cadrul Federatiei Ruse.

Pregatirile pentru aceasta Olimpiada au fost imense. Numai costurile estimative depasesc suma de 50 de milioane de dolari. Banii au fost investiti transporturi, telecomunicatii, medalii si bineinteles, in arenele in care se vor desfasura probele.

In cadrul pregatirilor pentru aceasta Olimpiada s-au stabilit mai multe recorduri cum ar fi cea mai mare distanta pe care a parcurs-o torta olimpica vreodata: 64.000 kilometri. Deasemenea torta a ajuns la Polul Nord, pe Statia Spatiala Internationala, pe Muntele Elbrus si la Lacul Baikal.

Peste 80 de tari din intreaga lume au cate cel putin atlet care va participa la Olimpida din acest an. Tara noastra va trimite 19 concurenti la diferite probe la aceasta Olimpiada.

Totusi, exista acuzatii mari in ce priveste costurile imense pentru pregatiri si acuzatiile de risipa de bani si coruptie. Opozantii presedintelui Vladimir Putin afirma in prezent ca s-au incheiat o multime de contracte cu firme care nu aveau experienta in domeniile vizate. Astfel, la numai doua saptamai inainte de inceperea Jocurilor Olimpice de iarna 2014, mai multe publicatii prezentau imagini cu locatii in care lucrarile sunt neterminate, in care sunt tone de gunoaie si o multime de gropi.

Mai mult decat atat, exista si o alta serie de ingrijorari. Potrivit jurnalistilor Rob Hornstra si Arnold van Bruggen, Soci este o zona foarte periculoasa. Acest fapt ar putea periclita buna desfasurare a Jocurilor Olimpice.

Intr-o carte publicata de acestia, apar imagini cu copii din regiunea Soci tinand in mana arme Kalasnikov. Ei mai atentioneaza ca din cauza conflictelor din zona, atacurile teroriste ar putea fi o problema iminenta, in ciuda tuturor masurilor de securitate luate pana in acest moment.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *