Problema refugiatilor a devenit o stire la nivel mondial, astfel ca autoritatile sunt instiintate de planurile acestora: via Germania sau Suedia. Situatiile mai dificile apar in state precum Serbia si Ungaria, deoarece frontierele acestor tari s-au inchis pentru refugiati. De exemplu, Ungaria a instalat un gard inalt de trei metri pentru a impiedica refugiatii sa mai intre in tara, si isi doreste sa-si extinda gardul si pe teritoriul Romaniei- aproape 130 de kilometri.

Totusi, cumva, doi imigranti din Afganistan au ajuns in Romania, probabil din greseala, si au fost gasiti de autoritati in apropiere de Beba Veche. Astfel, granita Triplex Confinium face legatura dintre trei state: Romania, Ungaria si Serbia, aici fiind zona 0 de unde s-a inceput si constructia gardului mentionat anterior.

Din moment ce granitele s-au inchis, refugiatii care au ajuns in aceasta zona si nu isi doresc sa se inregistreze in niciuna din cele doua state, isi incearca norocul prin Romania. Primarul din Beba Veche- Ioan Bohancanu crede ca in zona frontierei se pregateste ceva: „Exista diferite <servicii> in aceasta zona, care culeg informatii, patruleaza si supravegheaza orice miscare din zona. Niciodata nu am mai vazut asa, sigur se pregateste ceva.”

Totodata, acesta mai adauga ca „refugiatii care vin aici cad intr-o capcana, astfel ca sigur sunt prinsi. Aparatele de care dispun cei de la Politia de Frontiera pot lua imagini chiar si de la 15 km distanta si reusesc sa vada si noapte totul. Indiferent de ce cale vor alege imigrantii, totul depinde de traficanti, deoarece ai aleg rutele, pe langa alte <servicii>”

Romania si refugiatii

Ei bine, faptul ca Romania este un stat sarac este un adevarat avantaj in vremurile acestea. De ce? Pentru ca e „No man`s land”, fiind locul pe care nici macar refugiatii batuti de soarta nu si-l doresc. Acestia vad Romania ca o posibilitate de a inainta spre adevaratul lor drum si nu un loc unde sa isi continue viata. Cu atat mai bine, si asa nu erau locuri de munca suficiente pentru cetatenii nostri… iar celalalt avantaj consta in faptul ca Romania ar putea scapa de „islamizarea” care se prevede a avea loc in Europa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *