faruri audi

Audi a avut de foarte mult timp un fetish in ceea ce priveste aspectul faurilor, afisand la fiecare lansare noua de automobile un nou model high-tech de faruri. Dragostea fata de faruri a celor de la Audi este cunoscuta pretudinteni, asa ca nu ar trebui sa existe atata tam-tam. Dar, sunt oare farurile chiar atat de importante? Ei bine, da- de fapt, Audi ar putea face ca importanta farurilor sa fie si mai adevarata, reusind sa dezvolte o idee pe care nimeni nu si-ar fi imaginat-o vreodata.

Cei mai multi oameni sunt de parere ca farurile sunt o componenta esentiala a unei masini, dar cu toate acestea sunt plictisitoare la orice masina. Insa, Audi isi doreste, aproape obsesiv, sa extinda importanta reala a farurilor, incercand sa demonstreze de ce sunt capabile acestea, dar si cum pot fi utilizate in mod inteligent.

Faruri cu LED-uri Matrix

Noul Audi A4, care se afla deja pe drumurile din cea mai mare parte a Europei- si care va ajunge si in alte zone ale globului cat de curand- descrie ultima ambitie a celor de Audi vis-a-vis de faruri. Astfel, farurile cu LED-uri Matrix- componenta optionala si vazuta pentru prima data la A8- ofera un spectacol de lumini mai fabulos decat luminile ce pot fi observate in seara de Anul Nou.

„Ne dorim cat mai multa lumina posibila, insa singurul motiv pentru care nu am mers mai departe a fost faptul ca deranjeaza oamenii”- sustine purtatorul de cuvant al Audi. Astfel, Audi reuseste furnizeze o cantitate diferita de lumina cu ajutorul unui senzor montat in partea din fata a masinii, cu scopul de a detecta lumina celorlate vehicule. Apoi, senzorul urmareste traiectoria fiecarui vehicul si poate monitoriza pana la opt vehicule deodata. Ulterior, datele sunt transferate catre faruri- care utilizeaza 50 de segmente orizontale ce pot fi manipulate individual- astfel incat sa estompeze lumina numai catre anumite zone ale drumului- unde exista si masini. In rest, farurile vor lumina puternic pentru a exista vizibilitate maxima.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *