De cand lumea se stie si auzim frecvent cum parintii incearca sa gaseasca alternative la clasicele bomboane, dulciuri caci pe cat de gustoase pe atat de mult afecteaza dintii. Insa nu va mai fi la fel in curand de vreme ce o companie germana aduce o inovatie pe piata: dulciurile care protejeaza dintii si vin cu un gust delicios. Scopul nu este unul medical ci se consuma pur si simplu de placere insa se combina utilul cu placutul.

Pare greu de crezut insa lumea moderna ne surprinde la fiecare pas. Concret astfel de dulciuri reduc nivelul de bacterii din cavitatea orala. Stim ca in gura se gasesc tot felul de bacterii si nu putem sa le eliminam total ci doar sa pastram un nivel cat mai scazut al acestora si cu fiecare lucru consumat sa ne asumam nevoia de periaj. Insa si saliva are scopul sau, impiedicand ca bacteriile ce pot afecta dintii sa se lipeasca practic de acestia.

Compania Organobalance GMBH a dezvoltat o formula pentru ca dulciurile sa nu mai fie o problema din acest punct de vedere. Asadar cu ajutorul unor bacterii probiotice au ajuns la o formula reteta care sa ofere si un plus de grija pentru sanatate si un gust delicios. Mai concret bacteria lactobacillus contracareaza ceea ce bacteriile daunatoare fac, alimentandu-se cu zaharul din dulciuri pentru a ataca smaltul dintilor.

Bacteriile probiotice se dovedesc a fi inca o data benefice pentru organism. Desigur ca si clasificare astfel de dulciuri ar putea avea un pret mult mai mare pe piata, ceea ce va face ca popularitatea lor sa fie scazuta. Exact cum se intampla cu produsele bio din zilele noastre. Una peste alta exista totusi solutii pentru toate si cu o deschidere catre astfel de descoperiri ramane la alegerea fiecaruia ce decide sa consume.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *