ElefantElefant

Oamenii care se indoiesc de evolutie au adesea un mare argument contra: „Daca evolutia este adevarata, de ce mai vedem maimute in ziua azi, fiind maimute? Sunt sunt toti oamenii-maimuta care mi s-au promis?” Asa ca am ales un exemplu clasic: elefantul.

Cand interzicerea internationala asupra comertului cu fil,der a avut loc in 1989, in Africa mai existau cam un milion de elefanti, iar 7.5% dintre acestia erau vanati de catre braconieri anual. Astazi, mai exista mai putin din numarul total al acestora si tot pierdem cam 8% dintre elefanti din cauza braconierilor. Cam tot ceea ce am incercat sa facem pentru a ne proteja pahidermul preferat a esuat.

Asa ca elefantii s-au decis sa ia problema in propriile maini … sau trompe, hehe. Pentru a se face mai putin interesanti pentru cel mai mare inamic al lor (braconierii), elefantii din toata lumea au inceput sa aleaga sa nu mai aiba fildesi deloc. De exemplu, in trecut, doar intre 2 si 5% dintre elefantii masculi asiatici se nasteau fara fildesi, si ne putem da seama ca acestia erau un fel de Dumbo ai grupului lor.

In 2005, s-a estimat ca populatia de elefanti fara fildes a crescut undeva la intre 5 si 10%. Si nu se intampla doar in Asia. Un parc national african a estimat ca numarul de elefanti nascuti fara fildes era de 38%. Aceasta este selectia naturala in actiune: fie doamnele elefant aleg anumit parteneri fara fildesi sau singurii domni elefanti care supravietusc pentru a ajunge sa se imperecheze sunt cei nascuti fara fildesi. Oricum, gena fara fildes trece mai departe.

Ceea ce este incredibil, pentru ca nu e ca si cand fildesii sunt un fel de versiune pentru elefanti a maselei de minte. Fildesii sunt arme si instrumente, fiind folositi pentru a sapa dupa apa si radacini, precum si pentru a se bate pentru o domnisoara elefant. Ceea ce inseamna ca natura a decis ca braconierii sunt o amenintare pentru existenta elefantilor decat lipsa posibilitatii de a sapa sau a face imperechea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *