Societatea de brokeraj Equity Invest a publicat de curand un raport in care vorbeste despre cel mai slab inceput de an al leului din ultimii patru ani pe pietele financiare. Potrivit informatiilor furnizate in acest raport, deprecierea leului a fost de 1,6%. Acest lucru s-a intamplat in perioada 1-27 ianuarie.

Potrivit declaratiei lui Cosmin Enache, director general adjunct al Equity Invest, leul s-a depreciat in prima saptamana din 2014, din cauza faptului ca dolarul American a inceput sa fie din ce in ce mai cumparat datorita  masurilor de contractie monetara in SUA. Astfel, dolarul incepe sa  ofere riscuri mai mici alaturi de randament in crestere.

Tot din cauza faptului ca dolarul American a inceput sa fie mai avantajos, o multime de monede au inceput sa  se deprecieze chiar si in raport cu euro. Dintre cele din zona noastra, cel mai mult a scazut in prima saptamana din 2014 forintul cu 1,1 %, leul cu 0,7% si zlotul respectiv coroana ceha cu 0,6%.

Pe wall-street.ro Equity Invest vorbeste despre ce urmeaza pentru leu in urmatoarea perioada. Leul va ramane sensibil in contextul noilor masuri pe care BNR le va adopta, fiind posibile atat reducerea rezervelor minime obligatorii cat si reducerea dobanzii de referinta.

Populatia cu credite in euro va avea cel mai mult de suferit daca leul va scadea in continuare, intrucat va trebui sa plateasca mai mult. Totusi, sunt si cazuri in care deprecierea este un factor pozitiv. Vorbim aici atat despre cei care fac deja export cat si despre cei care pe acest fond, sunt incurajati sa faca export.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *