In zilele noastre este destul de greu sa stai departe de internet. Pentru ca la fiecare pas iti dai seama ca ai putea sa accesezi informatia fara prea mari probleme. Pentru ca un singur click te poarta pana acolo unde poti sa descoperi tot ce te intereseaza, sa nu te deconectezi de la ceea ce se intampla in viata ta, in jurul tau. Dar la fel de uspr poti sa devii dependent de aceasta sursa de informare. Nu este de mirare ca in SUA exista si centre de dezintoxicare de internet.

Greu de depistat in primele sale forme dependenta de internet poate suna hilar insa vei observa pe parcurs ca o persoana este langa voi insa total absenta. Cu telefonul in mana va gasi mereu ceva in plus de a cauta pe internet. Si semnele nu se opresc aici:

  1. Stai pe internet ore in sir, de fiecare data mai mult. Dar tu nici macar nu iti dai seama.
  2. Euforia ce reiese din fiecare sesiune de navigat pe internet. Fie ca este vorba de un mail sau o simpla cautare pe Google te regasesti ca un copil fericit de propria jucarie.
  3. Neglijezi. Cei din jur devin simple prezente, prietenii doar un motiv sa ai cu cine sa impartasesti ce ai mai gasit pe internet.
  4. Minti. Pare greu de crezut, intervine faza negarii astfel ca un dependent de internet nu va spune niciodata ca asta este realitatea.
  5. Lasi totul in urma. Pentru ca internetul devine principala atractie vei lasa la o parte multe dintre alte activitati, de la a vedea un film si pana la o banala plimbare cu catelul spre exemplu.
  6. Schimbare de program. In fazele deja mai avansate cel dependent de internet uita de somn si de programul sau pana la o limita greu de controlat.

Si daca nu era de ajuns practic intervine o anulare a propriei vieti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *