PetrecerePetrecere

Este greu sa organizezi o petrecere, daca stai putin sa te gandesti. In teorie, nu te gandesti decat la niste prieteni, ceva de baut si o activitate pe care sa o faceti pentru a nu va plicti si la care sa participati toti, ca sa nu existe grupulete sau oameni exclusi. Pare mereu o idee buna sa faci o asemenea iesire in grup, insa mereu ajungi sa-ti regreti planul cand incepi sa organizezi petrecerea in sine.

In primul rand trebuie sa iti analizezi bugetul. Sa dai o petrecere poate sa fie mai costisitor decat credeai, mai ales daca sunt si mai multi invitati. Ai nevoie de niste aperitive pentru inceputul petrecerii, dar si pentru mai tarziu, in caz ca incepe sa-l roada stomacul pe careva de la alcool. Chiar daca precizezi ca nu vei gati nimic si sa vina cu burta plina, mereu se gaseste cineva sa spuna ca nu a apucat sa manance si ca ar dori ceva sa-i potoleasca foamea – in afara de inca doua shot-uri.

Trebuie sa vezi apoi cata bautura sa iei si ce bea fiecare. De multe ori, cand vine de substante mai usoare, sa zicem, se aleg berea si vinul, insa intotdeauna una dintre ele se termina inaintea celeilalte si ajungi sa gusti din cealalta bautura, desi experienta de viata te-a invatat ca fie bere dupa vin sau vin dupa bere, tot ti-e rau a doua zi. O solutie mai buna ar fi sa te axezi pe un singur tip de bautura. Daca cineva este total contra uneia dintre cele doua, poti sa-i iei ceva special doar lui si restul sa va axati pe un singur tip de bautura dintre cele doua. Cand vine vorba despre shot-uri, probabil ca deja sunteti ametiti si nu mai conteaza ce si cum bei – la urma urmei, deja ai baut bere dupa vin, nu mai conteaza ca bei niste vodka. Varietatea de bauturi mai tari este mult mai mare, fie ca vorbim de tequila, vodka sau Jagermeister. Mereu vor exista plangeri si aici: cineva nu vrea Jagermeister pentru ca e prea dulce pentru el, cineva nu suporta vodca pentru ca e prea tare si altcuiva ii ramane mereu in gat tequila.

Evident, ar fi o cheltuiala foarte mare sa pregatesti din toate pentru un om sau doi. Daca e in regula sa cumperi o sticla de vin pentru cineva, sa cumperi o intreaga bautura mai tare, chiar daca e ea mai mica, reprezinta o cheltuiala in plus. De aceea, un obicei care se practica de foarte multi oameni este sa-si aduca fiecare bautura. Gazda ofera locatia si un aperitiv, iar musafirii sunt responsabili cu bautura.

Planificarile infernale au cuprins si petrecerile pentru cei mici. Daca inainte era de ajuns sa ii aduni intr-o camera pentru a-i servi cu suc si o felie de tort, lasandu-i apoi sa se joace, acum influenta filmelor se simte si vor chiar si cei mici o petrecere extravaganta, cu animatori, picturi pe fata si toate cele. Daca aveti de gand sa planuiti o astfel de petrecere, v-am scutit de o mica problema: am gasit o oferta ursitoare Bucuresti, deci, macar de cautare nu mai este nevoie. Mai ramane tot restul …

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *