FacebookChart2Facebook au declarat noi descoperiri vineri, de Valentine’s Day, si anume ca ei stiu dinainte de a-si schimba starea de relatie doi oameni in „intr-o relatie”.

In trei luni sau circa a 100 de zile inainte ca un cuplu sa-si actualizeze starea oficial pe Facebook, reteaua sociala vede o crestere in posturile de pe peretele distribuite pe peretele indragostitilor. Defapt postarile pe perete cresc inainte cu 12 zile sa inceapa relatia, si cand este facuta actualizarea posturile incep sa scada.

Facebook a cercetat doar cuplurile care au declarat o data aniversara si nu doar si-au schimbat starile, intre 11 aprilie 2010 si 21 octombrie 2013, ramanand „singuri” 100 de zile inainte si „intr-o relatie” 100 de zile dupa acea data. Descoperirile sunt o parte dintr-o serie de 6 parti despre dragoste.

Se presupune ca, cuplurile decid sa petreaca mai mult timp impreuna, nu mai exista curtatul, iar interactiunile online se schimba cu cele din viata reala, neapeland atat de mult la mediul online.

Scaderea interactiunilor nu este un lucru rau si postarile distribuite incep sa devina mai dulci si mai pozitive dupa schimbarea de stare. Pentru a determina asta, Facebook a cautat cuvinte ce exprima emotii pozitive, precum „dragoste”, „dragut”, „fericite” si le-a comparat cu conotatiile negative precum „ura”, „ranit” si „rau”.

Chiar si Twitter a facut astfel de investigatii si a aratat care dintre tarile si regiunile din America au postari pe twitter ce se refera la dragoste. Utilizatorii din Israel spun cel mai mult „I love You” (te iubesc in limba engleza), urmati de Suedia, Norvegia, Spania si Ungaria. In America, oamenii din New York, Michigan si Nevada spun cel mai des aceste cuvinte pe Twitter, iar unele dintre cele mai putin sentimentale state fiind Montana, Idaho, Nebraska si New Hampshire.

Se pare ca dragostea ne ajuta sa lasam putin mediul virtual deoparte si sa stam aproape de cel iubit, revenind la moda veche, in care plimbarile prin parc sunt romantice si o floare reala intotdeauna impresioneaza.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *