Filme horror
Filme horror

Iata vestile proaste: cultura pop face ca scaderea in greutate sa para mai usoara decat este de fapt (sa pierzi foarte multa greutate este adesea imposibil fara operatii). Dar, cand vine vorba de arderea fara efort a unor calorii din cand in cand, sunt tot felul de lucruri pe care poti sa le faci – de exemplu, atunci cand esti neastamparat, in loc sa stai locul, arzi 350 de calorii pe zi. Acum, un studiu spune ca putem sa adaugam si filmele horror in acea lista.

Da, privitul filmelor horror chiar te ajuta la slabit … atata timp cat filmul chiar te sperie. Sa stai sa privesti 90 de minute de teroare iti manipuleaza nivelul de adrenalina, bataile inimii, cantitatea de oxigen insipirata si cantitatea de dioxid de carbon expirata intr-un fel care este similar exercitiului fizic, deci, arzand caloriile. Sigur, nu e de ajuns ca sa treci de la grasun la marimea zero sa privesti seria „Leprechaun” intr-o singura seara (desi s-ar putea sa pierzi cateva kilograme transpirand de la rusinea ca te uiti la un asemenea film), dar vei arde cam la fel de multe calorii stand jos ca o plimbare de 30 de minute.

Studiul a recomandat chiar si ce filme sunt cele mai bune pentru acest tip de „exercitiu”. Din cele zece filme testate, pe primul loc s-a clasat „The Shining”, cu o cantitate foarte decenta de 184 de calorii arse per vizionare. „Jaws” va consuma 161 de calorii din tine, „Exorcistul” 158, iar „Alien” 152. O regula generala este sa alegi acele filme care te vor face sa tresari, deoarece sunt cele mai eficiente in a-ti crea acele momente de frica inducatoare de adrenalina, crescand rata metabolismului tau si ducand la scaderea totatului de calorii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *