pictura
pictura

Aplicarea vernisului pentru pictura a devenit din ce in mai putin folosita in crearea operelor de arta. Multi artisti aleg sa sara acest pas. Dar aplicarea vernisului poate proteja pictura de praf si stricaciuni. Acesta acopera crapaturile si pastreaza suprafata tabloului intacta pentru o perioada lunga de timp. De asemenea, vernisul poate fi folosit si pentru a obtine anumite finisaje.

Ce fel de vernis trebuie sa cumpar?

Exista o gama variata de vernisuri si produse ce pot fi folosite atat pentru pictura in ulei cat si pentru cea in culori acrilice. Unele produse vor oferi operelor o suprafata mata, iar altele una lucioasa. Exista vernisuri ce subliniaza adancimea si intensitatea culorilor din pictura. Vernisurile pentru retusuri sunt folosite pentru a acoperi picturile in ulei ce nu sunt uscate complet si permit aplicarea unui al doilea strat de vopsea mai rapid.

Inainte de a achizitiona un vernis, luati in considerare scopul lucrarii. Daca il folositi doar pentru a va proteja opera va trebui sa decideti daca produsul va fi mat sau lucios. Treceti in evista selectia de produse din magazinul cu materiale de pictura. Cititi cu atentie instructiunile de pe sticla. Verificati daca vernisul este pentru culori acrilice sau culori ulei. De asemenea, asigurati-va ca ati cumparat un vernis pentru pictura ce poate fi indepartat. Daca pictura va trebui restaurata la un moment dat, vernisul va trebui indepartat.

Cum aplic vernisul?

Inainte de a aplica un vernis trebuie sa asteptati pana opera este complet uscata. Pentru un tablou in ulei perioada de uscare este de cel putin sase luni. Stergeti pictura de praf. Puteti folosi un aspirator cu putere mica, cu o periuta moale, insa aveti foarte mare grija sa nu il deteriorati.

Asigurati-va ca lucrati intr-un mediu in care nu este praf. Puneti tabloul orizontal pe o masa. Folositi o pensula pentru vernis si aplicati produsul in miscari verticale acoperind intreaga suprafata a tabloului. Dupa ce primul strat s-a uscat repetati procesul cu miscari orizontale pentru un strat perpendicular. Lasati-l sa se usuce.

Este bine ca inainte sa exersati pe tablouri neimportante. Studiati efectul curatarii si a vernisului asupra operei. Lasati vernisul sa se usuce si verificati-l de praf. De asemenea, aveti grija sa folositi pentru finisaje un vernis diferit de cel folosit ca mediu de pictura. Folosirea aceluiasi produs poate dauna picturii. Magazinul picturaonline.ro va ofera o gama completa de materiale pictura disponibile din stoc. In cazul in care va simtiti nesigur cu privire la acest produs cereti sfatul unui profesionist. Scopul este sa va protejati opera si sa ii mariti calitatea, de aceea trebuie sa procedati cu grija.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *