Nunta

Nunta este acea zi speciala in care, oricat de putin ti-ar placea sa te fotografiezi, lasi de la tine si decizi ca pentru o zi atat de memorabila, vei spune „da”, nu doar partenerului, ci si fotografiei. Un fotograf nunta Bucuresti poti gasi cat ai clipi, insa si calitatea fotografiilor trebuie sa fie una superioara. Nu ma refer doar la claritatea pozelor, ci la calitatea in sine, deoarece multi fotografi dau in kitch sau cliseu.

De asemenea, pentru a te asigura ca totul merge ca la carte, poti sa iei in considerare aceste lucruri pe care le voi enumera.

In primul rand, fa o lista. Stiu, stiu, esti saturat(a) de liste si listute pentru nunta, insa si aceasta este la fel de importanta ca restul. Gandeste-te de dinainte la cateva fotografii pe care le vrei obligatoriu si cu cine anume si de cate ori faci una, ai grija sa o tai de pe lista – sau sa rogi pe altcineva sa tina aceasta evidenta. Nimic nu e mai rau decat sa primesti fotografiile inapoi si sa iti dai seama ca nu aveti o poza cu bunica!

Pentru a te asigura ca toata lumea participa la poza mare de familie, delegati pe cineva de fiecare parte a familiei pentru a se ocupa de adunarea acestora, iar de asezare se va ocupa fotograful, care are deja experienta in asta. Cu cat terminati mai repede, cu atat va veti intoarce cu totii la petrecere. Cu o zi inainte, vizitati locatia pentru a gasi diferite locuri in care veti face fotografiile.

Atat de multe lucruri pot sa mearga gresit in aceasta zi, asa ca trebuie sa te pregatesti cu un plan de rezerva in cazul de vreme proasta, gandeste-te la timpul necesar pentru a ajunge la respectiva locatie si fa-ti un itinerariu pentru toata ziua ca sa stii ce va urma mai departe.

Vorbeste cu fotograful pentru a-ti arata stilul sau de lucru. Spune-i ce vrei sa obtii, cate fotografii vrei, ce lucruri vrei sa inregistreze, cum se vor printa fotografiile. De asemenea, nu uita sa stabiliti pretul de dinainte. Un fotograf profesionist isi va opri sunetul de la camera si va fotografia unele lucruri probabil si fara sa-i spui: inelele, rochiile, pantofii, florile, meniurile, asezarea meselor etc, oferindu-i albumului tau foto o dimensiune completa. Poti sa te uiti intr-o revista de nunti pentru putina inspiratie, cine stie ce idei bune poti sa iei de acolo.

Sa ai un al doilea fotograf e o strategie foarte buna. Inseamna forfota mai putina in timpul ceremoniei si al discursurilor, permitandu-i unuia sa fotografieze momentele formale si celuilalt sa surprinda momentele sincere, sa zic asa, cele neasteptate, in care nu acordati atentie fotografului.

Una dintre avantajele fotografiei digitale il reprezinta modul rapid de lucru. Un lucru distractiv care se poate face este ca, folosind un laptop si un computer la receptie, sa vizionati cateva dintre fotografiile realizate ca pe un montaj fotografic.

O nunta reprezinta o sarbatoare, o celebrare a voastra, asa ca nu trebuie sa uiti de importanta fotografiilor in aceasta zi, pe care le veti privi cu drag in viitor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *