Generator electric

Generatorul electric este cel care transforma energia mecanica in energie electrica, cu ajutorul electromotoarelor – desi, diferentele dintre generatorul electric si electromotor nu sunt importante. Dintre toate, motorul electric trifazat este de departe cel mai utilizat dintre motoarele electrice de curent alternativ.

Desi sunt mai multe firme care sunt specializate in productia si distributia masinilor electrice si a echipamentelor industriale, una foarte cunoscuta si cautata este Braco, cu situl oficial la generatoareelectricebraco.ro. Compania are un departament intreg axat pe grupul de electrogene, ocupandu-se cu mai multe tipuri de generatoare. De asemenea, pentru generatoarele de curent, firma ofera doi ani de garantie, in cazul persoanelor fizice, si un an, in cazul persoanelor juridice. Durata de viata a generatoarelor de curent oscileaza intre 5 si 20 de ani.

Spre exemplu, generatoarele diesel, care au puteri de la 20kVA si se furnizeaza deschise ori insonorizate pentru mai multe aplicatii. In functie de acestea, se impart in generatoare profesionale (produse de marci foarte cunoscute in lume, precum Perkins sau Iveco) si in generatoare economice (utilizate, in principal, in cazul unei avarii).

Acestia isi produc singuri generatoarele curent benzina pentru diferite aplicatii profesionale, precum santiere ori aplicatii unde se utilizeaza intens. Acestea sunt dotate cu motoare termice profesionale produse de catre Honda si Kohler, iar alternatoarele fiabile sunt aduse de la producatori italieni.

Generatoarele de curent profesionale sunt acele generatoare de curent care faciliteaza furnizarea energiei electrice, cu tensiuni intre 230V si 400V in locatii care nu sunt racordate la reteaua electrica, precum santierele in lucru, ansambluri de cladiri etc. Generatoarele de curent profesionale sunt utile ca varianta alternativa pentru producerea energiei electrice atunci cand furnizarea de la retea (fie ca vorbim de scoli sau spitale) se intrerupe. Generatoarele de curent standard sunt cele care furnizeaza energia electrica in domeniile domestice si semiindustriale.

 

Pentru locuinta personala, se pot utiliza nu doar generatoarele de curent standard, ci si cele de curent profesionale. Generatoarele de curent se aleg referitor la aplicatia sa, fie ca e standard sau profesionala, si in functie de parametri electrici care sunt necesari in momentul iesirii din generatoarele de curent.

In cazul generatoarelor mai mici, de pana in 10 kVA, este recomandata folosirea benzinei, in timp ce pentru generatoarele de curent mai mare, mai buna este motorina. Tinand cont de combustibilul folosit, acestea sunt generatoare de curent cu aprindere prin scanteie si generatoare de curent cu aprindere prin compresie.

Generatoarele de curent se pot instala atat de catre persoanele calificate, cat si de catre persoanele care au cunostinte in domeniu. Recomandat este sa fie instalate in exteriorul cladirii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *