Categorii
Blog International Viata sociala&relatii

Ghidul turistului in Franta

Desi bunele maniere sunt aceleasi mereu indiferent de locatie, desi sa fii bine crescut si respectuos nu tine cont de tara in unele colturi ale lumii te vei trezi ca ceea ce spui nu se considera a fi o remarca la locul sau. Din sirul de sfaturi pe care un turist le-ar putea lua in considerare cand vine vorba de Franta ar trebui sa se tina cont de:

  • Sa saluti nu este de ajuns insa nici ce-i prea mult nu e bine. Destul de frecvent este sarutul intre persoanele care se intalnesc. Atentie insa, sarutul in aer este elegant. O imbratisare in acelasi timp este prea mult, iar barbatii nu saruta femeile decat daca se cunosc foarte bine.
  • Complimente si eleganta. Vei descoperi aici o eleganta iesita din comun. Chiar si pentru a face piata sau cateva minute de shopping o femeie este mereu aranjata. Sa faci o buna impresie inseaman sa tii cont de aceasta regula si de feminitate.
  • Invitat la o cina? Stim ca este de remarcat cand invitatul aduce un cadou, oricat de mic. Evita crizantemele si florile galbene. Pur si simplu nu sunt cadouri potrivite caci fie arata infidelitatea fie sunt florile ce adesea de aduc la inmormantare.
  • Francezii sunt ceva mai rezervati deci nu intra in detalii si nu te astepta sa fie prea deschisi mai ales la o prima intalnire.
  • La cina se bea doar apa si vin. Si in plus nu te servesti singur ci astepti sa fii servit. De parere ca doar chelnerii ar trebui sa faca asta nici vinul nu se bea asa oricum caci spre exemplu femeile asteapta ca barbatii sa isi umple paharul pana cand vor servi si ele.

Eleganta, rafinament si accent pe modul in care se prezinta in societate. Acestea sunt aspectele cele mai importante cand doresti sa faci o buna impresie in Franta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *