lupta schimbari climatice

Atat Mark Zuckerberg- fondatorul retelei de socializare Facebook- cat si Bill Gates- fondatorul Microsoft- isi unesc fortele intr-un plan destul de ambitios, care doreste sa salveze omenirea de problemele ce apar in urma schimbarilor climatice. Asadar, Mark Zuckerberg a anuntat recent ca va lansa un nou proiect, la care va lucra impreuna cu sotia sa si cu Bill Gates, proiectul numindu-se Breakthrough Energy Coalition. Ei bine, scopul acestui plan este acela de a nu se mai folosi si de a se reduce emisiile de carbon in intreaga lume.

Asa cum se stie deja, in prezent, la Paris are loc conferinta pentru schimbarile climatice- U. N. Climate Control, iar in timpul acestui eveniment Bill Gates impreuna cu presedintele Statelor Unite, Barak Obama, vor dezvalui si mai multe detalii cu privire la solutiile de combatare a schimbarilor climatice. Astfel, Mission Innovation este o initiativa ce doreste o dublare a investigatiilor publice in ceea ce priveste cercetarea energetica pe o perioada de aproape cinci ani de zile.

Astfel, potrivit site-urilor de stiri internationale, se pare ca cele 19 state care s-au alaturat acestei initiative ecologice vor creste veniturile destinate industriei de energie electrica cu aproape 20 de miliarde de dolari, lucru ce trebuie sa se realizeze pana in anul 2020. Breakthrough Energy Coalition si Mission Innovation sunt doua proiecte separate care vor colabora in scopul de a se reduce cantitatea de emisii de carbon de la nivel global, dorindu-si sa dezvolte alte surse alternative de energie.

Breakthrough Energy Coalition

De asemenea, Breakthrough Energy Coalition isi doreste sa umple golurile financiare pe care guvernul le acorda cercetarilor stiintifice, implementand idei fezabile si sutenabile de sustinere a mediului inconjurator. Acest proiect isi doreste sa ofere oamenilor o viziune cat mai larga catre viitor, investind in mai multe sectoare, cu scopul de a conserva energia electrica, transporturile, utilizarile industriale, eficienta sistemului electric dar si agricultura.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *