Masina Autonoma Google

Google a construit masini care se conduc singure de cativa ani, dar ceea ce am vazut pana acum au fost intotdeauna retrogradari a masinilor existente, pana acum. Gigantii cautarilor au dezvaluit joi o masina cu adevarat autonoma, construita de la zero de Google si partenerii sai.

Cofondatorul companiei, Sergey Brin, si-a dezvaluit planurile la „Conferince Code” de la Recode in sudul California. Le-a spus editorilor celor de la Recode, Walt Mossberg si Kara Swisher, care au facut o tura cu masina, ca exista un beneficiu de siguranta intr-o masina construita personalizata, ce se conduce singura. Fiindca masina nu are un volan, pedala de accelaratie sau frana, are cei mai multi senzori ce au fost plasati in locuri strategice vreodata pe o masina. De asemenea este echipata cu un buton mare de „stop”. In aditie tuturor acestor tehnologii, masina autonoma Google include servodirectie interna si frane de putere.

Chris Urmson, directorul proiectului masinii ce se conduce singura, a spus intr-un nou post de pe blog despre noua masina, ca a fost o provocare sa incepi cu o foaie goala de hartie si sa te intrebi ce ar trebui sa fie diferit la acest tip de vehicul.

Swisher a spus ca a merge cu o masina in totalitate electrica, era ca si cum ai merge cu un carusel Disney. Avand in vedere ca viteza maxima a masinii este 25 de mile pe ora, acest lucru are sens. Brin a descris mersul cu masina, ce intr-un test a fost programata prin intermediul smartphone-ului, relaxant si similar ca mersul cu telescaunul. El a adaugat ca masina poate merge cu pana la 100 de mile pe ora, o data ce se demonstreaza ca vei fi capabil sa calatoresti in siguranta cu acea viteza.

Se pare ca tehnologia avanseaza foarte mult si in curand vom putea vedea masini ca in filmele ce descriu viitorul.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *