Cu toate ca nu tot ceea ce se petrece in lumea online poate fi luat ca atare se intampla ca si in mediul real ca hartuirea sa fie o prezenta si o influenta pentru vietile oamenilor. Trist si puternic influentand ritmul vietii pentru unii totul se rezuma la o chestiune de morala.

Cum se „manifesta” hartuirea online? De la cuvinte jignitoare pana la amenintari, parca un indemn de a face lucruri imorale. Si daca un psihic mai putin tare se cufunda intr-un cerc vicios fara sa realizeze deja se terenul este pierdut in fata celor care din spatele unui calculator indraznesc sa arunce cu vorbe.

In ce masura se considera hartuirea online o forma de agresivitate fata de o persoana? Pentru a dovedi legal acest lucru este mai dificil si mai cu seama cand vine vorba de a scoate in evidenta un posibil risc ca si amenintare fata de o persoana. De aceea  totul se rezuma la a trece peste, a fi constient ca nu trebuie sa te afecteze. Insa cum nu totul tine numai de individ cum se apara cei cu un psihic mai slab sau chiar tinerii, adolescentii care ar putea foarte usor sa fie influentati?

Cazuri ale persoanelor care au decis sa incheie socoteala cu viata tocmai din cauza unui hartuiri nu mai sunt deja o necunoscuta. Desi se blameaza in primul rand „consumul” de internet este in ecuatie si o necesitate de supraveghere a adolescentilor, copiilor. Si mai mult decat atat, fara a fi un politist al casei comunicarea are si ea un rol esential.

Si pana la urma ceea ce trebuie sa intelegem este ca pentru fiecare domeniu, aspect din viata se cere o limita, un echilibru, o masura. Atat timp cat nu ajungi sa treci de acest prag prin a marturisi prea mutle, a posta chestiuni mult prea personale pe internet deja esti partial ferit de ulterioare probleme.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *