Hippie-Van-Volkswagen

Pana ca scandalul cu Volkswagen sa apara, au inceput sa circule zvonuri despre reaparitia hippy-van-ului simbolic a celor de la Volkswagen, o masina foarte iubita de aventurieri. Membrul consiliului, Dr. Heinz-Jakob Neusser a anuntat la show-ul auto de la New York  ca se lucreaza la producerea unei versiuni electrice a mini-van-ului.

O multime de iubitori ai acestei masini se intreaba de ce s-a oprit productia in primul rand. Prima rulota VW a fost produsa in anul 1950, iar pana in anii 1970, productia de astfel de masini a fost externalizata in Brazilia din cauza unor reglementari de siguranta din Germania. In anul 2013, productia de masini a fost intrerupta, deoarece masinile nu au reusit sa indeplineasca sigurantele de standard adoptate in Brazilia, inclusiv cerintele de ABS si de airbag-uri multiple.

Cu toate acestea, avand aceste cerinte in minte si o viziune a „reimprospatarii” vanzarilor din Statele Unite, se parea ca Volkswagen ar fi dorit sa reintroduca cultul clasic cu o tenta moderna de durabilitate cu scopul de a crea forma initiala de transport hippy. Neusser a vorbit despre importanta mentinerii unor caracteristici „foarte importante” care ar trebui sa fie mentinute in continuare. „In primul rand, ar trebui sa se pastreze aspectul solid, design-ul sectiunii principale si partea din fata trebuie sa aiba aceeasi infatisare”- sustinea acesta.

Scandal Volkswagen

Daca nu ar fi existat scandalul de la ora actuala a celor de la VW, producatorul ar fi relansat mini-van-ul. Din pacate, acest proiect a ramas la statutul de concept, iar relansarea sa ar fi depins in mare masura de costurile de productie. In prezent, producatorul de masini Volkswagen se afla in plin scandal, fiind in prag de faliment deoarece a incercat sa „pacaleasca” sistemul real de emisii. Astfel, producatorul de masini trebuie sa plateasca amenzi de pana la 37.000 de euro pentru fiecare masina care nu respecta standardele privind emisiile de noxe.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *