Categorii
Servicii Social Stiri

Idei de promovare a unui eveniment

Sa organizezi un eveniment nu tine numai de partea de organizare care sa te puna in dificultate ci in egala masura de partea de promovare. Pana la urma fara o buna gestionare a situatiei nu ai cum sa castigi puncte de popularitate. Asa ca pe masura ce totul se concretizeaza ai nevoie de afise publicitare si de orice forma de publicitate.

Principiul de baza se refera la cat de mare si de extinsa este o campanie publicitara caci in egala masura cu asta si publicul va fi pe masura. Insa lucrurile sunt relative caci bugetul este altul de la caz la caz si in plus tine de nevoia de a potrivi si adapta o forma de publicitate la tipul de eveniment si la o anumita nisa. In plus in functie de publicul tinta iti faci si prima idee despre ce urmeaza. Spre exemplu cand publicul tinta sunt tinerii un concert incanta mai mult.

Ai nevoie de sponsori. Este deja un lucru bine cunoscut ca sponsorii conteaza si cu cat sunt mai multi si mai cunoscuti cu atat mai bine caci asta se va reflecta si in tipul de public pe care il vei avea insa si cand vine vorba de publicul participant. O etapa de care sa tii cont in masura in care evenimentul trebuie sa fie la scara larga cunoscut.

Si incepe promovarea. Fie afise, reclame de orice fel, nu trebuie sa excluzi aceasta etapa. Ce trebuie sa stii la acest punct este ca timpul ales conteaza. Stii celebra vorba populara “toate la timpul lor”?  Exact asta trebuie sa se intample- nici prea devreme, nici prea tarziu caci nu doresti sa pui publicul si doritorii intr-o postura in care le este mai usor sa renunte. Asa ca nu vor uita si nici nu se vor complica prea tare sa participe la eveniment daca timpul ales pentru a anunta asta este cel corect.

Mizeaza pe tipul de eveniment pentru a stabili ce tip de afis este potrivit pentru asta. Spre exemplu banere imense pe cladiri se potrivesc clar cu un eveniment de inalta clasa acolo unde si bugetul este pe masura. Insa indiferent de tipul lor tine cont ca acestea sunt de mare  impact pentru public asa ca ti-ai dori sa impresionezi. Alege un design potrivit pentru asta.

In plus, afisele trebuie sa fie expuse acolo unde sunt sanse sa capteze atentia publicului, in zone bine alese strategic vorbind. Si daca doresti sa tii cont si de o strategie, campania de publicitate ar trebui sa inceapa nu mai tarziu de 2 saptamani pana la eveniment, poti sa optezi pentru diverse afise. Cu timpul acestea se schimba si contureaza mesajul final la eveniment; e ca si cand ai tine in suspans, cautand ca publicul sa fie curios si motivat. Totul tine de strategie, de creativitate. Cert este ca afisele sunt clar necesare, utile in scopul promovarii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *