retele sociale negativ

Social media a inceput sa schimbe modul in care oamenii interactioneaza inca de cand s-a lansat pe piata. In multe moduri, sociale media a dus la schimbari pozitive in felul in care oameni comunica si impartasesc informatii. Oricum, are si o parte mai negativa, cum au toate lucrurile, de altfel. Retelele de socializare pot cateodata da niste rezultate mai negative, unele cu consecinte pe termen lung.

Oamenii ca produse

Veniturile retelelor sociale globaleau depasit 10 miliarde de $ in anul 2013. Cele mai multe retele de socializare cum ar fi Facebook, Twitter, Tumblr si multe alte retele isi ofera serviciile gratis catre membrii care s-au inscris la ele, si totusi castiga destul de multi bani. De fapt, Facebook a castigat 1,6  miliarde de $ in castiguri in prima jumatate a anului 2011, si era pe cale sa obtina chiar mai mult de 3 miliarde de $ in castiguri pana la sfarsitul anului.

Daca serviciile furnizate de aceste retele de socializare sunt gratis, pai, cum altfel aceste site-uri de socializare castiga asemenea sume de abni in fiecare an? Raspunsul este ca tu, userul de retele sociale, esti produsul pe care acesti giganti il vand pentru a face castiguri uriase. Site-urile de socializare sunt pozitionate in mod unic a face bani prin indicarea anumitor produse si servicii pentru oameni.

De vreme ce tu generezi continut pe retelele de socializare care iti indica interesele si informatiile personale si profesionale, si o gramada de alte astfel de informatii despre preferintele tale personale, site-urile de socializare pot tinti anumite reclame catre tine direct, un serviciu pentru care publicitarii sunt dispusi sa platesca anumite sume semnificative de bani.

Diminuarea intimitatii

In timp ce multi useri simt ca datele lor personale sunt sigure pe retelele sociale pentru ca si-au setat nivele mari de securitate, cercetarile sugereaza ca nu este cazul de fapt. Cercetatorii au creat un algoritm pentru a descoperi atributele personale ale unui individ prin examinarea unuia dintre lucrurile pentru care oamenii parasesc publicul pentru a trece pe privat: listele prietenilor lor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *