funeral-day-46Oamenii ce locuiesc in Beijing se plang de foarte mult timp ca preturile proprietatilor zgarie-nori si costurile usturatoare sa traiesti face viata prea scumpa in orasul capitala al Chinei.

Dar acum chiar si sa mori in Beijing ar putea fi dincolo de posibilitati. Potirivit Legal Weekly, un ziar condus de stat, punand intrebari despre preturile locurilor de inmormantare din cimitirul din Beijing cresc anual cu peste 30%.

Inmormantarile au fost interzise in China inca din 1997, intr-un efort de a  conserva spatiul in orasele si satele natiunii. Dar chiar si sa gasesti un loc in care sa-ti lasi cenusa se poate dovedi foarte scump.

Locurile de inmormantare intr-un cimitir mai popular pot ajunge pana la 60.000  sau 70.000 de dolari metrul patrat dupa cum au descoperit cei din ziar. O suma pe care o poti folosi pentru a-ti cumpara o casuta in unele zone din America.

Pentru a putea sa te odihnesti in pace langa numerosii lideri politici si oficiali ce sunt inmormantati in cimitirul Babaoshan te poate ajunge pana la 165.000 de dolari.

Inflatia rapida reflecta spatiul limitat valabil pentru inmormantari in prea aglomerata metropola. Expertii sustin insa ca lipsa de reglementare a industriei funerale este de vina. Cateva rapoarte au acuzat guvernul local cum ca au vrut in mod intentionat sa creasca preturile locurilor de inmormantare pentru propriile venituri.

In loc sa incerce sa miscoreze preturile, guvernul a incercat insa sa incurajeze poporul Chinez sa adopte noi forme de inmormantare. Anul trecut, s-a sugerat inmormantarea pe mare.

Problema preturilor a fost una dintre cele mai discutate probleme pe Weibo, un fel de Twitter din China, unde oamenii se plang foarte mult ca nu isi permit sa traiasca. Un cetatean de pe internet din provincia Guangdong a comentat ca nu isi permita sa nasca un copil, sa traiasca, sa moara si ca ii pare rau foarte rau de situatia in care se afla.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *