Internetul este unul dintre elementele care au devenit indispensabile vietii noastre cotidiene. Fie ca intram doar pentru a ne verifica e-mailul sau pentru a citi stirile, pana la activitati precum jocuri online sau vizionare de filme, ne este greu acum sa ne imaginam viata fara el.
Poate ati auzit ca Romania are unul dintre cele mai rapide conexiuni de internet din lume. In 2013, tara noastra se afla pe locul trei in lume, insa pana acum, in 2015, a coborat din top trei, aflandu-se acum pe locul sase. Tinand cont de ce competitori avem, nu e de mirare. Inaintea noastra se afla: Hong Kong, Coreea de Sud, Japonia, Singapore si Israel. Tarile astiatice de est si sud-est sunt binecunoscute pentru dezvoltarea lor economica, mai ales in domeniul tehnologiei, asa ca nu e prea surprinzator ca ne-au intrecut.
Surprinzator este faptul ca Romania continua sa se afle in fata unor state mult mai dezvoltate, ca Olanda (locul noua), Elvetia (locul 11), Statele Unite ale Americii (locul 13), Regatul Unit (locul 16), Canada (locul 17) si Suedia (locul 20). Aparitii surprinzatoare in top 20 includ, pe langa tara noastra: Kuweit (locul 14), Bulgaria (locul 12; PS: uau, i-am intrecut la ceva o data in viata) si Letonia (locul sapte).
Peste jumatate din totalul locuitorilor Romaniei, de peste 19 milioane, este utilizatoare de internet: peste 10, 3 milioane de oameni. Asta inseamna ca 68% dintre romani folosesc internetul destul de mult incat sa poate fi considerati utilizatori. Populatia urbana este cea dominanta, din totalul utilizatorilor 64% provenind din acest mediu. Restul de 36% locuieste in mediul rural.
In ciuda acestor procente, populatia din mediul rural este cea care petrece mai mult timp online: in medie 295 de minute, spre deosebire de 261 de minute ale locuitorilor din mediul urban. Utilizatorii din mediul rural folosesc mai mult internetul decat orasenii si pentru situri tip intalniri online/matrimoniale, insa cand vine vorba de folosirea acestuia pentru educatie, procenul este egal: 38%.