mentalitate copii

Fiind parinte iubitor este bine sa insufli copilului tau o mentalitate si o atitudine corecta, fiindca ambele determina modul in care cel mic va percepe lumea.  Punand intrebarile corecte poti incuraja comportamentul care aduce schimbari pozitive si permite cea mai buna folosire a resurselor care le ai la dispozitie.

Un mod de a iti incuraja copilul sa dezvolte o mentalitate practica pozitiva, este sa ii vorbesti sincer si sa ii pui cat mai multe intrebari. Astfel, poti sa ii spui ceea ce trebuie sa faca si sa explici importanta de a fi pozitiv de a fi pozitiv cu tot ceea ce are. Pentru a dezvolta o mentalitate sanatoasa a copilului tau, trebuie sa  incurajezi o conversatie, astfel incat sa obtii o legatura mai stransa cu el.

Cum poti iti poti forma copilul

– spune 5 cuvinte care te descriu – acest lucru ii arata copilului direct ceea ce stie despre el dar si cum crede ca este privit fata de cei din jur, oferind pe aceasta cale un cadru de referinta ca sa vada unde se afla in lumea lui mica, fiind un lucru important pentru a-si construi stima de sine.

– ce iti place sa faci si te face fericit? – unii dintre copii vor raspunde ca ceea ce le place sa faca si ii fac fericiti sunt jocurile video. Studiile recente au aratat ca exista beneficii in urma jocurilor video, fiindca jucand astfel de jocuri impreuna cu sotia/sotul se poate consolida relatia. Ideea intrebarii este sa ii indrepti atentia copilului la lucrurile care il fac fericit si sa isi deschida ochii asupra pasiunilor lui.

– care este cel mai minunat sau rau lucru care ti s-a intamplat vreodata? – viata este un mix de experiente placute si neplacute, si acest fapt o face asa de interesanta, iar copiii ar trebui sa stie acest lucru inca de mici, astfel incat sa fie pregatiti mental pentru viata. Astfel, aceasta intrebare nu face nimic decat sa ii ajute la constientizarea faptului ca exista atat lucruri bune cat si rele in viata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *