isis-fotografie

Nu e nicio supriza sa auzim noi vesti si stiri despre gruparea ISIS in fiecare saptamana. Din dorinta de a baga teroarea in lume, membrii organizatiei teroriste sunt in stare sa faca absolut orice pentru a speria orice om de pe fata pamantului.

Fotograful Brian McCarty, cunoscut in lume si pentru proiectul „War-Toys”, a realizat mai multe fotografii inspirate din desenele copiilor care traiesc in zonele descrise de evenimente de razboi. Insa, ISIS a „furat” o fotografie a acestuia si a modificat-o intr-un mod destul de infricosator. Momentul in care a realizat ca fotografia a fost preluata de catre ISIS a fost la inceputul acestui an, noua fotografie fiind utilizata de militantii teroristi pentru a atrage noi si noi adepti.

Fotografia furata de ISIS

McCarty a initiat acest proiect pentru a oferi lumii ocazia sa se documenteze si mai bine cu privire la efectele razboiului asupra copiilor aflati in astfel de zone. Mesajele din fotografiile sale sunt pline de incarcatura emotionala, iar acest lucru se intampla si in cazul fotografiei modificate de ISIS- numai ca sentimentele trezite sunt cutremuratoare. Initial, imaginea originala o reprezenta pe Cenusareasa, care a fost inlocuita cu steagul Statului Islamic, protejat o de o bula. Fotografia modificata poate fi gasita in lumea online sub numele de „Cruciatii sub bombardament” si este manipulata intr-un mod grotesc, batjocorindu-se frica copiilor din aceasta zona.

Dar, ce masuri se pot lua atunci cand chiar membrii ISIS iti fura lucrarea si o modifica intr-un mod urat? Specialistii sustin ca au fost trimise mii de cereri de eliminare a acestei imagini din lumea online, dar cu toate acestea, fotografia modificata a putut fi retrasa doar de pe retelele sociale precum Facebook, Blogspot sau Twitter. Chiar si in cazul in care ISIS ar propune platirea daunelor, nimeni nu ar fi in stare sa accepte bani de la un grup terorist. De altfel, guvernele care lupta impotriva ISIS sustin ca „orice masura luata impotriva Statului Islamic ar avea doar o semnifictie simbolica”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *