lac-bucegi

Cand vine vorba de Bucegi, exista numeroase legende si povesti care pur si simplu ne inspaimanta. De la faptul ca se crede ca aici este centrul Pamantului, pana la ideea ca o poteca se formeaza pe vreme cetoasa, exista mai multe legende locale care atrag din ce in ce mai multi turisti. Insa, exista unele momente din an in care, pe crestele muntilor Bucegi, isi face aparitia un lac misterios si, se spune ca aparitia acestuia este prevestita de grindina, vant si cere si viata unui om. Oamenii care locuiesc in Poiana Tapului sustin ca lacul din munti reprezinta o poarta catre intrarea in Iad.

Localnicii recomanda evitarea acestei zone atunci cand exista semne care prevestesc aparitia lacului, care are loc de doua sau chiar trei ori pe an. Astfel, oamenii sustin ca aparitia acestuia este descrisa de fenomene naturale excesive, cum ar fi vant puternic pentru mai multe zile si grindina in noaptea de dinainte de aparitie.

Povestea lacului

Cei care traiesc in zona, sustin ca lacul reprezenta, in trecut, locul unde o vrajitoare isi ducea viata si chinuia copiii. Localnicii s-au revoltat si au ales sa inece vrajitoarea in lac, numa ca puterea vrajitoarei face ca acest lac sa reapara, luand cu el si sufletul unui om.

Ei bine, legenda are si un sambure de adevar daca ne gandim bine, dar si daca luam in considerare si numarul mare de decese care au avut loc in Bucegi in locul unde isi face aparitia acest lac. Exista mai multe povesti si legende despre Bucegi care sustin aici exista legaturi cu lumea de dincolo, insa cea a lacului sustine ca acesta este locul care face legatura cu Iadul. Cei care au fost de fata si au vazut intamplarea sustin ca „daca Iadul este un loc adevarat, atunci cu siguranta intrarea catre Iad se face prin acest lac blestemat”.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *