Cluburile sunt o un loc in care muzica predomina. Nu te-ai intrebat de ce volumul este atat de tare? De ce nu se pastreaza un nivel mai scazut pentru a putea interactiona normal cu cei din jur? Cercetatorii spun ca totul se leaga de interesul de a face pe consumatori mult mai interesati de alcool. Asta ar putea fi mai mult decat logic de vreme ce muzica pastrata la un nivel mediu spre exemplu va face ca interesul celor prezenti sa fie pe socializare si nu pe consum. Cand insa observi ca este greu sa te exprimi din cauza galagiei tinzi sa consumi mai mult in lipsa de alte preocupari.

Rezultatul studiului ce a fost ulterior publicat in Experimental and Clinical Psychopharmacology arata ca nici nu conteaza tipul de muzica la o astfel de corelatie. Desi studiul s-a bazat exclusiv pe femei cercetatorii spun ca nu este o diferenta intre sexe si se aplica si in cazul barbatilor. Si explicatia este una cat se poate de simpla: in timp ce asculti muzica se pare ca nu exista ideea de relaxare. Asta va face sa interpretezi total diferit taria unei bauturi. Considerand ca este mai slaba decat te asteptai de parca fara efect pentru tine esti mai tentat sa consumi mai mult.

Muzica zgomotoasa nu are cum sa fie o relaxare. De unde si agitatia cu care iti petreci timpul. S-a constatat ca femeile aveau tendinta de a consuma mai rapid bautura cand muzica se auzea pe fundal decat in cazul in care era liniste. Astfel ca pentru cele care au consumat alcool fara sa asculte muzica in acelasi timp s-a constatat si o stare negativa accentuata asta pentru ca senzatia de a fi ametite venea foarte repede.

Si nu este deloc iesit din comun sa constati in momentul in care iesi din club sa iti dai seama ca de fapt gradul de ebrietate este unul cu mult mai mare decat credeai.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *