lucruri-antice

Adesea ne trezim ca vorbim cat de avansate au fost civilizatiile antice iar acest lucru este partial adevarat. O multime de exemple de obiecte si traditii pe care le consideram a fi moderne se invart in jurul nostru de sute de ani, poate chiar mii de ani, si au o origine antica. Iata care sunt lucrurile care credeam ca dateaza din antichitate, la care nici nu te gandeai.

Inventii moderne

Centura de castitate- Specialistii sunt de parere ca aceste curele dateaza din Evul Mediu, insa, de fapt, acestea sunt mai moderne si nici nu au fost utilizate pentru ceea ce crezi. Potrivit unui mit, centurile de castitate dateaza inca de la Cruciade: cavalerii care plecau in lupta isi doreau sa fie siguri ca doamnele lor raman fidele, le „echipau” cu centuri de castitate. Mitul insusi are o vechime de cateva secole, la fel ca si centura de castitate. Cu toate ca sunt considerate a fi instrumente medievale, centurile de castitate dateaza din secolul XVIII sau XIX si au fost construite pentru a soca lumea. Ei bine, nici macar in prezent nu se cunoaste care este scopul principal al acestor centuri, dar, se crede ca, in secolul XIX, acestea au fost folosite ca metoda de protejare a femeilor fata de abuzurile sexuale.

Placile Ouija- un exemplu din domeniul horror, placile Ouija sunt instrumente care permit comunicarea dintre cei morti si cei vii. Sau poate ca este doar un simplu joc vechi de sute de ani. Ai putea considera ca este un dispozitiv mistic antic, dar, de fapt, nu este chiar atat de vechi: a fost creata in anul 1892 de catre designer-ul Elijiah Bond, care a vandut-o catre William Fuld in anul 1901. Considerat astazi ca „parintele placii Ouija”, Fuld a popularizat jocul si l-a promovat ca un lucru nou, dupa care l-a vandut in 1966 catre Parker Brothers. Deci, placa Ouija este un joc detinut de aceeasi companie care detine Monopoly, Risk si Trivial Pursuit. In ciuda faptului ca a fost inventat ca un joc simplu, in zilele noastre, placa Ouija este utilizata in comunicarea cu cei morti.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *