maratoane

Pikes Peak Marathon. Aceasta cursa include garantat si femei alergatoare de prima mana. Acest maraton a fost primul dintre acest gen de competitii sportive care a avut o femeie drept castigator, Arlene Pieper in anul 1959. Al treilea cel mai vechi maraton din Statele Unite, aceasta cursa se desfasoara pentru mai mult de 14.115 deasupra nivelului marii iar alergatorii trebnuie sa urce in jur de 7.815 metri la deal.

Iditarod Trail Invitational. Cu 350 si 1.000 de mile de optiuni, acest maraton a acoperit un numar de 50 de competitori. Incepoand cu o saptamana inainte de cursa anuala de sanii trase de caini, exista o lista intreaga de cerinte care trebuie sa fie indeplinite de catre spatiul in cauza inainte de a deveni unul dintre putinele spatii disponibile pentru aceasta cursa.

Nu ai experiemntat pana acum iarna in cadrul unei curse? Organizatorii ofera o serie de sesiuni de antrenament pentru a vedea daca competitorii se pot descurca in acele conditii si taxarii fizice.

Jungle Marathon (Floresta Nacional de Tapajos). Aceasta cursa care este numita asa de CNN impune alergatorilor sai sa treaca printr-o jungla densa in cadrul unei calduri mari si a unei umiditati pe masura. Acoperind in jur de 42 de kilometri (un maraton in totalitate), 122 de kilometri sau 254 de kilometri, competitorii traverseaza  Floresta Nacional de Tapajos in Brazilia.

The Barkley Marathons. O competitie secreta, acest maraton acopera mai mult de 100 de mile si aproape 60.000 de metri pe o inaltime cumulativa, echivalentul urcarii pe Muntele Everest de doua ori. Alergatorii vor primi doar doua ore pentru a completa aceasta calatorie fara utilizarea GPS-ului sau a altor dispozitive electronice. Numai 12 din peste 800 de oameni intrati in acest joc au reusit cu succes sa completeze aceasta calatorie.

Chasqui Challenge. Acoperind 100 de mile si atingand inaltimi la fel de mari ca ruinele Machu Pichu, aceasta provocare  nu este numai o provocare din punct de vedere fizic, ci si din pucnt de vedere logic. Alergatorii platesc o taxa de 3.000 de $ pentru a putea intra in cursa iar aceste spatii se vand cu aproape 5 sau 6 luni inainte de marea cursa-toate acestea pentru a alerga ptin Muntii Andes si pentru a acoperi echivalentul a 4 maratoane puse cap la cap.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *