Intr-o miscare ce pare derutanta, reteaua sociala Facebook cumpara Oculus VR, compania din spatele lui Oculus Rift. Pretul de achizitie a intelegerii ajunge sa fie aproximativ 2 miliarde de dolari.
Achizitia a inclus 400 de milioane de dolari cash si 23.1 milioane in actiuni Facebook, cu o valoare estimata la 1.6 miliarde de dolari si o optiune de plata bazata pe performanta. Daca anumite repere cu Oculus Rift sunt atinse, compania ar putea sa faca inca 300 de milioane de dolari cash si stoc de la Facebook.
Tehnologia Oculus Rift este in principal realizata pentru jocuri, dar Facebook are cateva alte tipuri de utilizari pentru acesta.
Facebook planuieste sa extinda avantajele lui Oculus de la gaming catre noi orizonturi, incluzand comuncatiile, mass-media si divertisment, educatie si alte zone. Avand acest potential larg, tehnologia de realitate virtuala este un candidat puternic pentru a fi noua platforma sociala si de comunicatie.
Mark Zuckerberg fondatorul retelei sociale Facebook spune ca mobilul este platforma de astazi, dar ei se pregatesc de platformele de maine. Oculus are sansa de a crea cea mai sociala platforma realizata vreodata si sa schimbe modul in care muncim, ne jucam si comunicam.
Oculus sustine intr-o declaratie ca nu parteneriatul cu Facebook nu este unul evident, dar Facebook este o companie concentrata pe conectare de oameni, investind in internet pentru acces la lume si contribuind la o lume mult mai conectata.
Cel mai important lucru este ca Facebook intelege potentialul realitatii virtuale, Mark Zuckerberg si echipa sa de la Facebook au aceleasi viziuni cand vine vorba de potentialul realitatii virtuale pentru a transforma modul prin care invatam, impartim, ne jucam si comunicam.
Facebook este acel tip de companie care crede ca orice este posibil cu grupul potrivit de oameni, iar cei de la Oculus nu ar putea fi mai de acord. In ultima vreme Mark Zuckerberg face tot felul de achizitii pentru Facebook, se pare ca vrea sa realizeze cat mai multe si sa se ridice deasupra tuturor.