Grup de doctori

Un lucru pe care strainatatea il ofera medicilor este respectul pe care il primesc din partea pacientilor, dar si din partea clasei politice. Multe cadre medicale nu se simt respectate nici macar de cei pe care ii ingrijesc. Totodata, din cauza bugetului mic care se aloca Ministerului Sanatatii si proasta alocare a fondurilor, cadrele medicale simt o lipsa de respect si la nivelul clasei politice.

Oportunitatile profesionale reprezinta un alt factor important cand vine vorba intre a alege sa pleci sau sa ramai in tara. Existenta oportunitatilor profesionale din alte tari atrag tot mai mult cadrele medicale romanesti si le determina sa plece.

Tot mai multe cadre medicale se plang de lipsa locurilor de munca in mediul sanitar. Pe langa proasta remuneratie, sistemul sanitar este si blocat, nepunandu-se la concurs suficiente locuri de munca pentru cadrele care doresc sa se angajeze in sistem. Necesitatea unui loc de munca si incapacitatea de a-l obtine determina tot mai multe cadre medicale sa se indrepte catre angajatori straini.

Cei care au avut totusi posibilitatea sa lucreze in sistemul sanitar romanesc se plang de programul incarcat pe care il au. Numarul mare de ore de lucru este, de multe ori, asociat si cu lipsa numarului suficient de personal. Astfel, numarul mic de cadre existente in sistem trebuie sa acopere sarcinile pe care, in mod normal, ar trebui sa le efectueze un numar mai mare de persoane. De aceea, de multe ori, se ajunge ca un cadru medical sa petreaca mai multe ore in spital decat e normal.

Luand in considerare doar numarul articolelor scrise in anul 2010 pe baza acestui subiect, pot afirma ca integrarea in U.E si criza financiara au dus la plecarea in masa a medicilor catre alte tari. Libera circulatie in tarile din Uniune si criza economica au determinat tot mai multe cadre medicale sa plece in cautarea unui loc de munca care sa le poata oferi conditii mai bune.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *