Mica sirenaMica sirena

Acum ceva timp am scris despre variantele originale pentru „Frozen”, „Frumoasa adormita” si „Mulan”, asa ca va puteti da seama ca am o oarecare fascinatie cu filmele Disney. De aceasta data, voi vorbi despre filmul meu Disney preferat: „Mica sirena”.

Sfarsitul Disney:

Dupa ce a petrecut un film intreg incercand sa se transforme din sirena in om pentru a se putea casatori cu un print om, lucrurile nu arata foarte bine pentru Ariel. Ca urmare a unor stipulari contractuale, vrajitoarea marii Ursula se poate declara, nu numai ca o detine pe Ariel, ci si tridentul si coroana lui regelui Triton.

Facand ceva pentru prima data in toata actiunea filmului, printul Eric intra cu prova rupta a unei corabii in stomacul Ursulei, ca data aceea cand am incercat sa folosim betisoare la un local cu sushi. Ziua este salvata, coroana este pusa iar pe capul lui Triton si Ariel se casatoreste cu printul ei, unicornul fericirii explodand in curcubee.

Sfarsitul original:

Dupa ce coada ii este despicata in doua de catre potiunea vrajitoarei, sirena ajunge pe pamant unde imprastie sange absolut peste tot. Printul, gasind asta foarte amuzant, ii porunceste sa danseze pentru el, iar aceasta se chinuie sa execute dansul in dureri ingrozitoare.

Dupa, sirena afla ca printul trebuie sa se insoare cu alta femeie – daca acesta isi va urma planul, sirena se va transforma in spuma de mare, dar situatia mai poate fi salvata daca reuseste cumva sa-l convinga pe print ca ea a fost cea care l-a salvat de la inec. Nu reuseste, insa, iar el sa insoara oricum. Vrajitoarea marii ii spune ca pentru ca ea sa supravietuiasca, trebuie sa-l ucida. In  loc sa se indrepte spre print cu un cutit X-Acto, sirena prefera sa creada in puterea iubirii.

Din pacate, acest lucru este exact opusul a „a mers” si sirena se transforma in spuma de mare. Si din moment ce sirenele nu au suflete (cel putin, potrivit lui Hans Christian Andersen), aceasta trebuie sa faca 300 de ani de fapte bune pentru a primi unul, iar de cate ori un copil plange, trebuie sa mai faca o zi in plus pentru fiecare lacrima.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *