modloader-minecraft-02-700x406Creatorul de jocuri pentru computer Suedez, Mojang AB, spune ca venitul brut s-a dublat fata de anul trecut, din intermediul jocului clasic „Minecraft” si evitand modelul premium adoptat de cei mai mari competitori ai sai.

Mojang a punctat 128 de milioane de dolari anul trecut, de la 50 de milioane de dolari in 2012. Profitul a crescut cu 38 la % pana la 322 de milioane de dolari. Mojang este o companie privata si in curand va face o declaratie financiala cu autoritatile suedeze.

Aceste cifre sunt slabe pe langa profiturile sczute raportate recent de rivali precum King Digital Entertainment PLC si Supercell Oy. Dar Mojang, un dezvoltator mic avand baza in Stockholm, a obtinut aceste rezultate cu mai putin de 40 de angajati, King avand 665 de angajati, si Supercell cativa sub 140, cu un joc care deja are 5 ani.

Ceea ce ii diferentiaza pe cei de la Mojang de competitori este ca pune jucatorilor un tarif fix pentru descarcarea jocului, un pret de 27 de $ pe descarcare pe PC, si 20$ pentru versiunea de consola, iar 7$ varianta de mobil.

In contrast, rivalii de la King, Supercell si Zynga se bazeaza pe modelul „freemium”, acestia ofera gratuitate la descarcarea jocurilor pe ecranele computerelor sau pentru dispozitivele mobile, insa ii taxeaza pentru caracteristici din joc, precum putere sau eliminarea timpului de asteptare. Aceasta strategie se bazeaza foarte tare pe un numar relativ mic de jucatori care platesc mult.

Minecraft este unul dintre 10 cele mai bune jocuri din punct de vedere ale incasarilor oferit de magazinul de aplicatii ale mobilelor de la Apple, Google si Amazon. Dar a fost singurul din grup care taxa pentru descarcare, potrivit lui Distimo.

Popularitatea lui Minecraft sta in mare parte in posibilitatile deschise ale jocului, descris in mod frecvent ca un fel de set de lego online, permitand jucatorilor sa foloseasca materiale virtuale sa construiasca totul de la cladiri si orase pana la nave spatiale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *