In multe tari se considera ca frumusetea este de apreciat indiferent de varsta. Asta face ca pentru fiecare categorie sa existe concursuri de profil, ca pentru fiecare in parte sa existe probe acceptate si in final sa se aleaga cel sau cea mai frumoasa. Si nu este vorba numai de prezentarea in sine caci astfel de concursuri aduc probe si necesarul de pregatire in acest sens.

In randul celor care critica astfel de concursuri se regaseste si Franta care s-a pronuntat nu de mult in acest sens. Se doreste interzicerea concursurilor de tip miss pentru ca tinerii sa nu inteleaga gresit ca numai frumusetea conteaza. Dezvoltarea lor poate fi afectata din punct de vedere al ideilor ce vor tine de modul in care vad lumea.

Ce implica astfel de concursuri cat sa fie blamate? Poate prea multa expunere. O tanara adolescenta va percepe ca este suficient sa impresioneze cu aspectul fizic. Un copil va fi ca si chinuit sa pozeze frumos. Poate ca si parintii au o vina in sensul in care ambitia depaseste o limita. Sa coafezi, sa machiezi, sa imbraci in haine deocheate, sa pui tocuri unei copile este partial ceea ce se descrie a fi o copilarie furata.

Implicatiile sunt de natura sa atinga si punctul de hipersexualizarea in randul copiilor si a tinerelor. Exact astfel s-a exprimat senatoarea care de altfel a initiat si legea interzicerii unor astfel de concursuri. Au fost cazuri mediatizate ale acelor mame care au depasit o limita in incercarea de a pregati copilul pentru astfel de concursuri. Fie cu tratamente cosmetice, fie cu o pregatire ca a unui adult in acest sens.

Papusi manevrate de parinti, un titlul onorant si o intreaga industrie. Partea buna este ca un astfel de concurs de beauty provoaca la imaginatie, la creativitate, aduce o experienta in prezenta scenica, in societate. Ar putea conta asta in dezvoltare insa prea putin poate in randul copilelor.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *