Fostul producator Battlefield, Ben Cousins, spune ca atunci cand mecanicile unui joc sunt atat de aproape aliniate cu activitatile financiare, poate sa faca sa se simta un fel de profanare pentru unii producatori.

Modelul de afacere free-to-play ar putea creste in popularitate, dar a atras de asemenea o cantitate sanatoasa de scepticism, si in unele cazuri, desconsiderare. De ce se intampla acest lucru ? Potirivt fostului producator de la Electronic Arts, Ben Cousins, ce a lucrat la jocul free-to-play Battlefield Heroes la Electronic Arts, inainte de a parasi compania, unii producatori sunt precauti in imbratisarea modelului, fiindca provoaca traditia.

Cousins le-a spus celor de la GamesIndustry International ca mecanicile insasi ale jocurilor free-to-play sunt exact langa activitatile financiare a consumatorilor.

Pentru multi producatori acest lucru este un fel de profanare. Pentru acei oameni nu este ceva care si-au dorit dintotdeauna sa faca. Este ca si cum ai comercializa religia, sau fortarea oamenilor sa puna o moneda intr-o trapa pentru a o vedea pe Mona Lisa.

Pentru ei este o judecata estetica legandu-se apropiat de modul in care definesti jocul. Daca te gandesti la joc ca o arta, o arta pura, ce o realizeaza o multime de designeri fiindca nu fac cu adevarat parte din partea comerciala a procesului, apoi cred ca modelul free-to-play poate fi un tip de profanare in acel sens.

Dar forta reala care sta in spatele opozitiei free-to-play, potrivit lui Cousins, este simplu popularitatea jocurilor. Cousins spune ca profilul se ridica si ii face o tinta usoara.

Jocurile free-to-play sunt afaceri mari intradevar. Jocul foarte popular al celor de la King, Candy Crush Saga are 93 de milioane de jucatori zilnic, chiar si companiile mari precum Electronic Arts cu jocuri precum Real Racing, Star Wars : The Old Republic, Microsoft cu jocurile Happy Wars si Warface, Activision cu Call of Duty Online, Sony cu Warframe si Planet Side 2, Valve cu Dota 2 si Team Fortress 2, toate acestea au un portofoliu de produse major al modelului de afacere Free-to-Play.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *