O data cu nasterea ducesei Kate Middleton se pune din nou problema in cazul femeilor cu privire la cea mai buna metoda cand vine vorba de nastere. Cum in randul familiei regale s-a optat pentru nasterea naturala aceasta ar fi un exemplu de urmat. Insa desigur cu situatii care difera caci uneori nu tine de optiunea personala. In Romania spre exemplu marea majoritate prefera nasterea prin cezariana. De ce? Pentru ca scuteste oarecum de stresul si chinul nasterii. Nu se stie un termen exact cand vine vorba de durata travaliului ceea ce sperie viitoarele mamici.

Intr-o nota comparativa intre nasterea naturala si cezariana cea din urma vine cu o operatie si riscurile sale. In cazul nasterii naturale astfel de aspecte sunt departe de grija viitoarelor mamici. De asemenea refacerea este mult mai rapida in cazul nasterii naturale, spre deosebire de operatie cand in primul rand intervine greul in a suporta durerea si refacerea. Nu este vorba doar de o simpla taietura asa cum marea majoritate crede.

Invocand si aspectul religios ce face parte din mentaliatatea multora o nastere naturala se spune ca va aduce iertarea de pacate caci viitoarea mama suporta chinul procesului de nastere asa cum inca de la inceputuri a fost lasat pe pamant. In conceptia traditionala acest aspect are si el un contribut, avand ideea ca asa trebuie sa suporte o femeie.

Avand optiunea personala pana la urma din punct de vedere medical cezariana se realizeaza in anumite conditii, strict. Insa acolo  unde motivatia este una clara, cand pacienta asta isi doreste si va plati pentru asta nu este cale de intoarece. Iar partea financiara este si ea parte din decizie, pe cand o nastere naturala poate fi gratis intr-un spital de stat cezariana costa ca orice operatie.

Cu teama sau nu, motivele pentru ambele optiuni se justifica intr-o oarecare masura insa mai presus de toate sta interesul fata de mama si sanatatea celui mic.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *