Cand nivelul optim de vitamine din organism scade apar diferite stari ce se pot manifesta si in ceea ce priveste alimentatia, consumul de alimente. Ai pofta de mancare cat pentru doi, mereu ai o senzatie de foame si parca ai mai lua o gustare. Desi cel mai frecvent se intampla sa exista pofta de dulce nu este exclus nici consumul exagerat de sare.

Cel mai indicat este sa rezolvi sursa problemei; un consum exagerat de mancare poate trada probleme hormonale si nu numai. Insa ca si atentie deosebita trebuie sa te focusezi pe ideea de a manca sanatos si satios. Spre exemplu studiile arata ca daca ne concentram pe gustul alimentelor vom avea nevoie de mai putina mancare pentru a ne satura. Si asta se poate traduce si prin ideea de a savura intens fiecare aliment, fiecare masa.

Un alt sfat pretios tine de hidratare. Pentru ca fara sa tii cont de asta saliva insuficienta poate sa schimbe usor gustul mancarii sau sa o faca sa isi piarda din savoare. Ceea ce din nou va insemna ca nu te-ai delectat si vei simti automat nevoia de mai mult. De aceea se si recomanda nu numai apa dupa masa ci si in timpul mesei.

Si medicamentele pot fi considerate un inamic in acest caz. Asta pentru ca pe de-o parte pot sa iti provoace foame in permanenta insa poate sa si schimbe gustul a ceea ce consumi caci vei resimti un gust usor metalic. Pentru a evita astfel de cazuri mizeaza pe condimente, pe otet balsamic, pe arome care sa ofere un plus de savoare intregii mese si mai mult sa te tina departe de sentimentul ca mananci fara gust.

Si pentru toate exista si inlocuitor, zeama de lamaie spre exemplu acolo unde doresti sa simti mancarea mai acra pentru ca te vei tine departe si de arsurile la stomac.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *