Sfarsitul lumii

Probabil cea mai nasoala zi a anului este Apocalipsa / Ridicarea la Cer / Sfarsitul Lumii, pentru ca incontinuu iti trage teapa. Chiar daca totul merge perfect, inseamna totusi ca lumea s-a sfarsit. Daca nu s-a intamplat si totusi ai crezut in ea, se va rade de tine pe parcursul acestui articol.

Daca iti amintesti de momentele in care ai gresit momentul venirii Apocalipsei, tii minte ca pe 21 mai 2011, potrivit lui Harold Camping, trebuia sa vina Sfarsitul lumii, acesta fiind cunoscut pentru faptul ca tot prezice Sfarsitul … insa, evident, nu nimereste data prea des. Cineva sa-i cumpere o Magic 8-Ball. Desigur, faptul ca acesta a prezis sfarsitul si a dat-o in bara nu e atat de ridicol – problema apare cand oamenii il cred, din oarecare motiv, si incep sa se pregateasca pentru ridicarea la cer. Si, apoi, nu se intampla.

Insusi Camping a strans, la propriu, milioane de dolari in donatii pana la sfarsitul lumii (a doua predictie din trei, toate trei esuand sa se intample), in timp ce, pe de alta parte, ii avem pe oamenii care il cred orbesti, precum Robert Fitzpatrick, care si-a cheltuit toti banii agonisiti intr-o viata, 140.000 de dolari, pe reclame la metrou pentru a-i anunta pe oameni de pericolul iminent. Adrienne si Joel Martinez au demisionat de la locul de munca pentru a imparti pliante oamenilor in pericol si si-au calculat bugetul pentru a se asigura ca nu mai au bani in Ziua Judecatii. Adrienne era gravida si cei doi aveau deja o fiica de doi ani. De asemenea, aceasta urma sa urmeze Facultatea de Medicina, insa s-a decis sa nu o mai faca, din moment ce lumea se sfarsea.

O tema comuna intre cei care au pierdut totul intr-o profesie falsa este ca nu-si permit sa se indoiasca. Pentru ca, daca este adevarat? Astfel privesc acestia lumea. Probabil ca restul oamenilor ii vad ca fiind nebuni si ca poate merita ceea ce au primit, dar, in realitate, sunt doar oameni confuzi care simt nevoia sa creada in ceva si au facut o alegere proasta. Au fost exploatati de un ticalos batran si bogat, care inca este bogat si tot un ticalos, insa tot nu zboara intr-o nava spatiala trasa de unicorni prin Rai sau ce le-o mai fi spus oamenilor ca se va intampla.

Dupa intamplare, putine surse media s-au mai deranjat sa vada ce s-a intamplat cu discipolii falimentari ai lui Harold Camping, cu exceptia a catorva mesaje care au fost inregistrate prin statia radio a lui Camping care includeau cuvantul „shit” de cate ori mai des decat te-ai astepta de la oameni religiosi. Camping s-a decis ca noul Sfarsit este pe 21 octombrie 2011 si majoritatea adeptilor sai au acceptat ca, da, aceasta a fost data corecta in tot timpul asta si ca 21 mai era doar ziua in care totul a inceput … cumva.

Pana la urma, adeptii lui Camping au ramas falimentari, separati de prieteni si familia care au considerat ca sunt nebuni sa-si riste vietile lor si a copiilor lor pe baza unor profetii ale unui barbat care n-ar putea prezice o erectie la un club de striptease cat imparte Viagra gratis.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *