Asociata cu ideea de saracie, cu ceea ce insoteste fiecare masa la tara mamaliga este prea putin apreciata in randul orasenilor cel putin. Suna rudimentar, suna traditional si nu tot timpul am putea savura o masa cu mamaliga. Este un semn clar daca iti permiti sau nu sa cumperi o paine. Sau sa o faci caci malaiul este mai ieftin. De fapt mamaliga este si benefica pentru organism.

Studiile arata ca un consum de mamaliga este un castig pentru organism si un curatator de intestine. Cercetarile au avut in vedere si faptul ca amerindienii consumau frecvent porumb si stilul lor de viata a adus si o medie mai mare a anilor de trai spre deosebire de alte triburi. Cum se explica asta? Se pare ca proumbul contine acizi de tipul arahidic si palmitic care ajuta la o stare de sanatate satisfacatoare. Cu o absorbtie optima pentru organism acesti acizi contribuie cu succes la starea de bine.

De asemenea, porumbul ajuta ficatul in a „procesa” toxinele. Practic ii suplimenteaza activitatea. S-a dovedit ca pentru cei care consuma zilnic mamaliga au un risc de 10 ori mai mic de a dezvolta la un moment dat o boala a ficatului fata de cei care nu includ malaiul in meniu. Iar pentru copii se cunoaste o dezvoltare optima. Tot malaiul este responsabil 60% risc scazut de a dezvolta boli psihice cauzate de probleme cu tiroida, reduce colesterolul din sange.

Se spune ca pentru barbati se indica consumul de vin sau pastile albastre, in varianta naturista de telina. In ceea ce le priveste pe femei mamaliga pe cat de banala pe atat de benefica aduce un aport in activitatea vietii intime, atat din punct de vedere concret a ovarelor cat si a activitatii in sine.

Mai mult decat atat, mamaliga contine pana la jumatate din caloriile pe care le vei consuma din paine. Nu se confirma teoria conform careia mamaliga ingrasa.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *