Cel putin 2 licee din zona Chicago au avertizat parintii, miercuri, in legatura cu o aplicatie social media pe care ei spun ca studentii o folosesc drept anonimi si posteaza comentarii nepotrivite si dureroase.

Yik Yak a fost descris ca o combinatie dintre Snapchat si Twitter. Utilizatorii, care potrivit termenilor si conditiilor companiei, trebuie sa aiba 17 ani impliniti si pot sa vada feed-ul live posturilor anonime al oamenilor din zona lor.

Potrivit descrierii aplicatii din iPhone App Store, nu iti trebuie profil, nu iti trebuie parola, totul este anonim.

La districtul New Trier Township High School, totusi, unele posturi anonime includeau numele studentilor, potrivit unei scrisori trimise miercuri pe numelel lui Denise Hibbard, directorul campusului Winnetka si Paul Waechtler, directorul campusului Northfield.

In timp ce districtul a blocat aplicatia din reteaua wireless, scrisoarea a admis ca studentii vor putea sa acceseze aplicatia prin providerul de servicii mobile.

„Stim ca nu putem elimina toate aceste aplicatii si retelele sociale care ofera anonimitate studentilor nostri, dar putem lucra impreuna pentru a-i ajuta sa inteleaga cum amprenta digitala pe care o lasa acum ii poate afecta pe ei si pe altii in anii ce vor urma” scria in scrisoare

Oficialii de la liceul CPS’ Whitney M. Yound Magnet au trimis o scrisoare asemanatoare studentilor si parintilor sai miercuri, spunand ca, studentii care sunt prinsi ca folosesc aceasta aplicatie pentru a cauza neplaceri, vor fi sanctionati prin actiuni disciplinare.

Prin intermediul acestei anonimitati, utilizatorii au postat remarci care pot discrimina, jigni si supara alti utilizatori ai aplicatiei, facandu-i sa se deprime. Se pare ca, conducerile liceelor vor continua sa incerce sa explice studentilor ca nu este bine sa te comporti astfel in intermediul unei retele sociale, desi acestia posteaza sub un anonimat. Nu inteleg de ce unii oameni ar putea fi atat de rautaciosi si abia asteapta momentul sa se poata lua de altcineva.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *