Stres, alimentatie dezechilibrata, haos total. Nu e de mirare ca a scazut calitatea somnului. Si daca asta se intampla frecvent problemele se aduna de vreme ce acest lucru va pune o amprenta pe modul in care facem lucrurile, energia din timpul zilei, cat de activi suntem pentru ca mai apoi sa capatam senzatia de a fi zombi.

Nici partea estetica nu este de neglijat cand cearcanele se accentueaza. Si pentru ca avem nevoie de un somn linistit iata cateva alimente care consumate inainte de culcare isi pot aduce un aport din acest punct de vedere.

  1. Laptele. Este poate varianta clasica si bazata pe ceea ce cercetatorul Donald Hensrud a concluzionat in urma unui studiu. Explicatia consta in faptul ca laptele contine triptofan, responsabil pentru o stare linistita, de usoara calmare.
  2. Ceaiurile. Acelasi cercetator spune ca ceaiurile in general au un efect calmant.
  3. Pentru a scapa de insomnii avem nevoie de melatonina- responsbila cu somnul de altfel. Pentru ca aceasta sa se “instaleze” in organism putem consuma cirese, suc de cirese dar si fructe uscate care contin melatonina.
  4. Magneziu este indicat pentru relaxarea musculaturii printre altele. Astfel ca migdalele se fac si ele benefice de consum inainte de culcare.
  5. La fel de pline de proteine sunt si ouale fierte, branza de vaci sau semintele de dovleac. Alaturi de acestea specialistii spun ca produsele cu un continut mai mare de proteine, la care se adauga si carnea slaba, vin sa calmeze un eventual reflux gastrointestinal, sa calmeze stomacul si sa ofere un somn odihnitor.
  6. Bananele, datorita potasiului si a magneziului.

Cu toate acestea trebuie sa tinem cont si de faptul ca ceea ce consumam inainte de culcare are nevoie ca digestia sa isi faca treaba. Se respecta aceleasi reguli de consum a alimentelor cu cateva ore inainte de a dormi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *