CandiruCandiru

Exista sute de organizatii care sunt devotate in incercarea de a salva Amazonul. Dar daca judecatorul Joe Brown ne-a invatat ceva, acest lucru este ca fiecare problema are doua parti. Deci, ce am putea sa avem contra padurii amazoniene? Pai, printre altele, Amazonul este casa unor creaturi de cosmar precum candiru, cunoscut si drept pestele vampir. Porecla pare sa fie o gluma cruda, pentru ca, sincer, as prefera sa ma aflu intr-un oras plin de vampiri, decat sa dam peste vreuna din creaturile acelea horror, scoase dintr-un roman de Stephen King sau cineva similar.

Serios, daca nu ati auzit de chestiile astea si ce pot sa faca, incepe sa te strambi acum. Lucrurile vor lua o intorsatura urata. In primul rand, sunt mici. Nu il vei vedea daca esti pana la brau in apa, de exemplu. Nu pana nu e mult prea tarziu.

Vedeti voi, cand pestele nu se afla pe langa oameni, utilizeaza simtul foarte dezvoltat al mirosului si gustului pentru a gasi urme de uree si amoniac care sunt eliminate din bronhiile altor pesti, mai putin ticalosi. Apoi candiru se infinge in bronhiile acelor pesti, prinzandu-se de acestia pentru a se hrani cu carnea si sangele gazdei.  Dar cui ii pasa la urma urmei, nu? Doar noi nu suntem pesti, nu?

Hei, stiti ce mai elimina urme de uree si amoniac? Tu, facand pe tine de frica din cauza acestei mici bestii. Deci, daca ai nenorocul sa te afli in fluviul Amazon atunci cand urinezi, s-ar putea ca zonele tale intime sa devina victima pestelui candiru. Da, se intampla.

Este aproape imposibil sa inlaturi pestele din zona in care se afla fara sa apelezi la ajutorul unui doctor chirurg, deci, care mai e diferenta cand alternativa este sa elimini un pestisor spinos din zona de jos, proaspat ravasita.

 

 

De admin

Un comentariu la „Pestele candiru, vampirul Amazonului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *