VulcanVulcan

Pentru ca sistemul nostru solar este alcatuit din sapte planete plictisitoare care nu se pot locui si una care ajunge in stadiul acela rapid, povestile stiintifico – fantastice moderne si-au indreptat atentia catre alte galaxii pentru desfasurarea actiunii. Dar, acest lucru nu a fost mereu valabil, deoarece, daca privim cu cateva decenii in urma, catre o perioada in care cunostintele noastre despre sistemul nostru solar se bazau pe cat de bine puteam sa vedem in spatiu, tot felul de aventuri ciudate aveau loc pe planete improbabile, despre care se credea ca exista chiar in sistemul nostru solar.

De exemplu, planeta Vulcan. Nu, nu planeta Vulcan din universul „Star Trek”, care ar orbita o stea la doi pasi de noi. Nu, acest Vulcan se refera la o plenta despre care se teoretiza ca orbita soarele undeva in interiorul orbitei lui Mercur.

Asta nu era o idee atat de stupida pe cat ar parea, bazandu-se pe faptul ca Mercur are o orbita tare dubioasa, care nu avea niciun sens. Uranus, o alta planeta din sistemul nostru solar, are de asemenea abateri de la orbita proprie, iar cineva a tras concluzia ca acest lucru se intampla pentru ca ceva mare si greu o tragea pe aoclo. Dupa cateva cercetari, am descoperit alta planeta in sistemul solar, pe care aveam sa o numit Neptun.

Aceeasi teorie a fost aplicata si orbitei confuze ale lui Mercur, terminandu-se cu speculatia ca exista o planeta numita Vulcan in apropirere. Inevitabil, un numar de povesti stiintifico – fantastice au inceput sa apara legat de aceasta planeta, multe axandu-se pe ideea ca Vulcan era o planeta goala, precum o poveste cunoscuta, numita „Captain Future” (ro. – „Capitanul Viitor”).

Dar, dupa cum probabil ati ghicit, nimeni nu a vazut vreodata planeta Vulcan, iar pana la inceputul secolului XX, am descoperit ca orbita ciudata a lui Mercur era cauzata de faptul ca materialul spatial era intins in acea zona.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *