Sa savurezi o portie de popcorn in timp ce privesti frumos la televizor, la film, la cinema este deja o chestiune banala. Preluata desigur de la americani acest obicei a devenit practic parte din interesul afaceristilor. Pentru ca aduce profit insa pe langa micul deliciu este vorba de o strategie curata. Pare greu de crezut, tine de filmele de SF insa popcornul este doar un mic pion in marea lume de marketing.

Si pentru ca a starnit si curiosul cercetatorii devin si ei interesati de aceste aspecte. Este deja dovedit ca mancand popcorn nu vom mai putea sa pronuntam cuvinte noi, marci de produse. Total gresit sa crezi ca asta este impotriva consumatorului studiul realizat in Germania arata ca popcornul devine o arma impotriva publicitatii. Pentru ca publicitatea inainte si dupa filme va fi prea putin luata in seama. Popcornul actioneaza oarecum ca un scut de aparare pentru ca involuntar sa nu ajungem sa retinem anumite nume de produse.

Explicatia este una clara si data de faptul ca popcornul distrage atentia foarte mult. A fost comparat cu batutul din palme si picioare. Ineficient pentru cei care au ceva de oferit publicului studiul ce s-a realizat cu aceasta tematica a facut o comparatie cu popcornul si zaharul cub. Mai exact participantii la studiu au fost grupati si li s-a oferit fie zahar cub fie popcorn. Pentru ca zaharul este mai mic si usor de consumat caci saliva il dizolva rapid se pare ca acei participanti care au consumat zahar au si retinut mult mai multe nume de marci prezentate in timpul publicitatii. Intr-o comparatie cu cei care au consumat popcorn in timpul filmului si al publicitatii s-a demonstrat clar ca acesta e ca si cand ar actiona ca un scut de vreme ce capteaza atentia ceierului mult mai mult. 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *