Cata incredere avem in sistemul postal? Este printre cele mai populare metode de a trimite, a primi scrisori si pachete desi in lumea moderna exista atat de multe metode. Cu taxe mai mici , posta a reusit sa se mentina pe piata. Insa increderea in postas nu mai este cum era odata. Se spune ca tine de deontologia meseriei sa nu citeasca informatiile ce se trimit insa un caz al unui postas din Romania a demonstrat contrariul.
Barbatul in cauza, de meserie postas si casatorit cu o reprezentanta a postei de asemenea, facuse deja o obisnuinta in a colecta corespondenta altora. Poate ca si hilar acesta ers „pasionat” de scrisorile pe care amorezii si le trimiteau. Insa partea cea mai grava este legata de insusirea unor corespondente oficiale si mai mult, a unor sume de bani, chiar si pensii. In urma perchezitiei in casa acestuia s-au gasit taloane de pensii.
Probabil din dorinta de a-si rotunji putin veniturile acesta a descoperit modalitatea „cea mai buna”. Facand abuz de postura sa ca si meserie acesta a cotrobait practic in corespondente vreme buna. Cata incredere mai poti sa ai in posta? Desigur un caz izolat insa care pune o pata pe intreg sistemul. Mai ales in contextul in care timpul nu mai este cel eficient, mai ales pentru ca sunt atat de multe metode ca si alternative posta incepe sa piarda teren.
Postasul care ajunsese sa nu mai sune la usile oamenilor pentru a inmana corespondenta a fost acuzat de furt si abuz in serviciu. Ce se intampla insa cu cei care au ramas fie cu inima franta caci nu au primit raspuns la scrisori, fie cu o paguba de bani caci postasul si-a insusit banii pe care altii ii asteptau?O gresala ce tine nu numai de sistemul in sine ci si de cei care cred inca ca totul este corect.