ArielAriel

Printesa Ariel este un personaj fictional si principal in cel de-al 28-lea film animat al Walt Disney Pictures, „Mica sirena” (1989). Aceasta a mai aparut in filmele lansate direct pe DVD „The Little Mermaid II: Return to the Sea” si „The Little Mermaid: Ariel’s Beginning”. Vocea lui Ariel este interpretata de Jodi Benson in toate aparitiile oficiale. Ariel este a patra printesa Disney si singura care a devenit mama.

Ariel are un aspect distinctiv, datorita parului sau rosu aprins si lung, a ochilor albastri, a cozii verzi de sirena si a sutienului facut din scoici. In filme si in seriile televizate, aceasta este a saptea fiica a regelui Triton si a regieni Athena, care conduc un regat subacvatic. Adesea este rebela, iar in primul film isi doreste sa faca parte din lumea oamenilor. Se casatoreste cu printul Eric, pe care il salveaza dintr-un naufragiu si impreuna vor avea o fiica, Melody.

Personajul este bazat pe personajul titular din basmul „Mica sirena” a lui Hans Christian Andersen, insa personalitatea i-a fost modificata pentru adaptarea cinematografica din 1989.

Recenzii personajului au fost in general pozitive, desi au existat si destui carcotasi. Celebrul critic de film Roger Ebert a considerat-o „un personaj feminim complet realizat care gandeste si actioneaza independent, chiar rebel, in loc sa astepte pasiv cat soarta ii decide destinul.” De asemenea, un alt critic a declarat ca „adolescentii o vor aprecia pe eroina rebela a povestii”, in timp ce un altul il considera cel mai sexy personaj creat vreodata de Disney. Carcotasii au fost de parere ca, desi Ariel este mai putin pasiva si mai hotarata ca predecesoarele ei, tot isi ofera vocea pentru a se alatura unui barbat, care, la sfarsitul flmului trebuie sa o salveze.

Totusi, Ariel ramane unul dintre cele mai populare personaje animate. De asemenea, Ariel este un ambasador oficial al campaniei „Pastreaza-ne oceanele curate”.

admin

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *