oameni fara adapost

Oamenii fara locuinta reprezinta cu siguranta o problema sociala destul de majora si cu care se confrunta destul de mult o mare parte dintre orasele lumii intregi. Chiar daca adaposturi pentru cei mai putin favorizati de soarta se construiesc in fiecare an, acestea tot nu pot remedia problema celor care inca dorm pe strazi.

Tokyo, Japonia

Un studiu din anul 2013 arata o populatie de persoane fara adapost din Tokyo estimata la 5,000 de indivizi. Acest numar reprezinta o crestere semnificativa fata de numarul de indivizi fara casa inregistrat in anul 2008, si care era doar de 3,800 de oameni oropsiti de soarta.

Chicago, Illinois

In iulie 2013, analiza efectuata de Chicago Coalition for the Homeless  a descoperit faptul ca 116,042 de locuitori ai orasului Chicago erau fara adapost in cursul anilor 2012-2013. Aceasta este o crestere cu 10% fata de populatia fara adapost din ultimii ani. 

Washington, D.C.

Potrivit cu U.S. Department of Housing and Urban Development, numarul de oameni fara adapost ce traiau in Washington in anul 2013 era in jur de 6,856. Anul trecut, guvernarea orasului a inceput sa asigure locuinte si adaposturi pentru populatia sa oropsita de soarta mai ales atunci cand nivelul temperaturii incepea sa scada si sa ajunga la nivelul de inghet. Cei care nu isi doreau sa stea in adaposturi temporare erau asigurati cu plata cazarii in hoteluri. 

Roma, Italia

Si in Italia situatia este cam urata in ceea ce priveste statutul multor oameni fara adapost de aici. Dintre cei 17,000 de indivizi fara adapost din toata Italia, 7,000 dintre acestia sunt doar in orasul Roma.

Tampa, Florida

Lipsa de chirii accesibile si de adaposturi pentru cei fara locuinta a contribuit la alarmantul numar de 7,419 de indivizi fara casa ce numesc strazile orasului Tampa din Florida casa lor in fiecare noapte.

San Diego, California

Cel de-al doilea mare oras ca populatie din statul California, numarand o populatie de 1,345,895, San Diego este casa a peste 8,000 de oameni fara locuinta, de vagabonzi si de cersetori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *