Odata cu cresterea in popularitate a retelelor de socializare, multi oameni au dezvoltat o dependenta de ecran ce poate duce la tulburarea a mai multor aspecte ale psihicului. Pe langa problemele mai des intalnite precum stima de sine scazuta sau depresia si anxietatea, atentia si concentrarea sunt si ele victime ale abuzului ecranului, fie el telefon, tableta sau calculator.
Copiii si tinerii sunt susceptibili, dar si adultii sau batranii pot suferi din cauza faptului ca petrec foarte mult timp in fata ecranului. In special continutul de pe retelele de socializare este anume facut pentru angajamentul constant al publicului, iar excesul poate deveni nociv pana in punctul de a deveni o dependenta. Aceasta dependenta duce la lipsa concentrarii si atentia scazuta, dar, din fericire, aceasta poate fi tratata.
Daca copilul tau are probleme la scoala precum neatentia, ea poate duce la un progres incetinit al invatarii, ceea ce poate duce mai departe la alte complicatii. De asemenea, daca te confrunti cu dificultati de procesare auditiva sau nu mai reusesti sa termini o carte, deoarece literele par ca fug de sub ochi, s-ar putea sa te confruntati la randul tau cu o astfel de problema. Cu siguranta nu este nimic de care sa ne fie rusine, deoarece in ziua de astazi tehnologia a devenit o sabie cu doua taisuri – ea poate fi pe cat de utila, pe atat de nociva. Cu siguranta nu vei fi primul care se confrunta cu acest impas, asa ca poti fi sigur ca nu esti singur.
Neatentia si lipsa concentrarii sunt greu de identificat, deoarece sunt trasaturi ce le atribuim, in general, copiilor, fara a ne mai gandi ca acestea sunt un semnal de alarma. Atentia este ca un muschi pe care trebuie sa-l antrenam aproape tot timpul, iar continutul tipic online s-a dovedit a fi atat de scurt, incat primim prea multi stimuli externi prea des si prea multi.
Aceste efecte adverse pot fi combatute cu ajutorul unui psiholog, iar Daniel Ivan este un psihoterapeut ce poate aborda aceste probleme prin metoda psihoterapiei.
Ce este psihoterapia?
Psihoterapia poate avea multe forme, insa una cunoscuta este simpla: discutia. Prin discutie putem ajunge la radacina problemelor, fie ele traume, discordante de cuplu, probleme personale (anxietate, depresie si asa mai departe). Terapeutul te ajuta prin a te asculta si a-ti oferi solutii utile in tratarea problemelor, adeseori necesitand introspectia pacientului si confruntand fata in fata adevaruri si realitati nu tocmai comode. Prin confruntarea acestora ne putem vindeca. Luminita de la capatul tunelului este mai aproape decat crezi – si tu ai puterea de a fi o versiune imbunatatita a ta. Tot ce ai nevoie este sa accepti ajutorul unui terapeut!
Nu poti ajunge fizic? Programeaza-te online!
Ironia face ca telefonul tau sa fie portalul spre a te imbunatati. Daca doresti sa apelezi la Daniel Ivan, te poti conecta prin intermediul internetului pentru a avea sesiuni de terapie online. Citeste si aici daca doresti sa afli mai multe.
Contact:
0761.600.020
contact[@]danielivan.ro