recycle

Reciclarea este una dintre cele mai bune metode pentru a avea un impact pozitiv asupra lumii in care traim, fiind importanta pentru mediul natural si pentru oameni. Cantitatea de mizerie si gunoi pe care o facem este in continua crestere, cu impact asupra faunei si a vegetatiei planetei si aceasta se datoreaza in principal cresterii de produse pe care oamenii le cumpara, lucru care conduce la o crestere a deserurilor, o crestere a populatiei. Mai mult, dezvoltarea produselor tehnologice pentru a crea ambalaje noi si in mod automat a materialelor care nu sunt biodegradabile, concomitent cu schimbarea stilului de viata prin consumul de fast-food semnifica ca vor crea deseuri in mod suplimentar.

De ce este reciclarea importanta pentru oameni? Reciclarea este importanta pentru orasele din intreaga lume si a oamenilor care traiesc in ele, din primul considerent al reducerilor cheltuielilor in economie. Efectuarea din materii prime al produselor finite costa mai mult decat daca acestea ar fi realizate din produse reciclate. Conservarea resurselor naturale pentru generatiile viitoare este un alt considerent principal, deoarece reciclarea reduce nevoia de materii prime, folosind mai putina energie, fapt prin care se conserva resursele naturale, si prin urmare vom avea sanse la un viitor mai sigur.

Pentru mediul, reciclarea este foarte importanta, fiindca in prezent are un efect negativ imens asupra mediului natural, in principal pentru ca substantele chimice daunatoare si cu efect de sera sunt eliberate in depozitele de deseuri, ce afecteaza calitatea stratului de oxigen. Distrugerea habitatului prin poluare, impreuna cu incalzirea globala poate cauza defrisari masive in zonele cu vegetatie, deoarece reciclarea reduce nevoia de materii prime, astfel incat padurile nu mai pot fi conservate. Un alt element declansator il constituie cantitatile uriase de energie care sunt utilizate la producerea materiilor prime. Reciclarea necesita mult mai putina energie si, prin urmare, ajuta la conservarea resurselor naturale.

Reciclarea  ajuta la prelungirea duratei de viata si de atingere a scopului initiat: de a crea ceva refolosibil. Reciclarea are o multime de beneficii si este importanta nu numai pentru noi, oamenii, dar mai ales pentru planeta noastra.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *