antrenamente greutati
antrenamente greutati

A te odihni intre mai multe antrenamente sau mai bine zis sesiuni de antrenamente te poate ajuta sa iti repari tesuturile inflamate si poate promoveaza cresterea puterii, a masei musculare si a rezistentei fizice. Cel mai bine ar fi sa poti face doua sau trei zile de anetrenamente cu greutati in fiecare saptamana, cu o pauza de cel putin 48 de ore intre antrenamente.

In cadrul unui antrenament fizic, la fel ca si incalzirea, si sesiunea de pauza reprezinta o parte importanta a oricarui antrenament de forta cu greutati. A te implica in cadrul unui program de exercitii simple de aerobic, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau chiar inotul, de la 5 pana la 10 minute de pauza dupa antrenamentul de rezisetnta te poate ajuta sa reduci acidul lactic acumulat in muschi, si poate de asemenea sa scada febra musculara de dupa un antrenament.

Stretchingul dupa un antrenament cu greutati reduce de asemeena durerile musculare si te poate ajuta impotriva leziunilor de orice tip care pot aparea. Pentru rezultate optime, alege niste tipuri de intinderi  care tintesc muschii folositi in timpul antrenemantului. Persoanele care completeaza un tip de program de rezistenta mai scazut, de exemplu, ar trebui sa faca pauze care tintesc de asemenea partea inferioara a corpului.

Pentru a maximixa rezultatele antrenamentelor tale, asigura-te ca vei urma o dieta sanatoasa. In timp ce vei introduce carbohidrati si grasimi sanatoase in dieta, este important de asemenea de a concuma si proteine adecvate tipului de antrenament.

Cei care practica exercitiile de rezistenta ar trebui sa ia cam 1,2 pana la 1,7 grame de proteine pe kilogram din greutatea coprorala din fiecare zi-sau intre 81 si 116 grame pentru o persoana de 70 de kg. A consuma cantitati adecvate de proteine ajuta la repararea leziunilor musculare care apar in cadrul tesuturilor in timpul antrenamentului de rezistenta si ajuta la promovarea cresterii masei musculare si a puterii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *