Categorii
Stiri

Refugiati jihadisti?

Mila de care da dovada Europa in aceste situatii nu e tocmai benefica. Poate ca e un punct de vedere mai subiectiv, insa portile Europei ar trebui sa se inchida. De ce nu se deschid cele ale Arabiei Saudite? Conditiile sunt mai bune decat cele din Europa, au aceeasi religie si vorbesc aceeas limba. De ce in Europa?

Potrivit unor surse de presa internationale, se pare ca pe calea refugiatilor mai mult de 4000 de extremisti teroristi au reusit sa patrunda in Europa. Asadar, membrii ai organizatiei teroriste ISIS reusesc sa patrunda in calitate de refugiati in Europa. Acestia se camufleaza intre refugiati in porturile din Turcia- Mersin si Izmir, locuri din care reusesc sa ajunga pe malurile Marii Meditarene europene. Dupa ce au pus piciorul in Europa, acestia se indreapta, la fel ca si restul refugiatilor, catre cele mai puternice state europene: Germania, Franta si, in special, Suedia.

Exista calauze turcesti care au confirmat acest zvon. Astfel, acestia au ajutat mai mult de 10 teroristi sa reuseasca sa patrunda pe pamantul european. Motivul plecarii lor ar fi “vizita familiei”, in timp ce altii sustin ca isi doresc sa ajunga in Europa in ideea de a “astepta sa actioneze”.

De ce trimite ISIS militanti in EU?

Aceasta patrundere a membrilor ISIS in Europa reprezinta o actiune de raspuns fata de atacurile care au avut loc deasupra Siriei si Irak-ului, atacuri realizate de catre coalitia internationala, fiind condusa de catre Statele Unite. Potrivit surselor internationale, ISIS spune ca “ne dorim sa facem califat.. in intreaga lume”.

Astfel, in decursul anului 2014, membrii extremisti ai ISIS au anuntat ca vor infiinta un califat in teritoriile ocupate din Siria si Irak. Astfel, autoritatile din Damasc, rebelii sirieni, armata din Irak si coalitia Statelor Unite lupta pentru a-i elimina pe acestia din teritoriile ocupate. In urma unor rapoarte ale CIA, exista peste 30.000 de teroristi care fac parte din gruparea ISIS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *